Obavijesti

Sport

Komentari 130

Debakl Bayerna u Münchenu: Borussia im zabila tri komada

Debakl Bayerna u Münchenu: Borussia im zabila tri komada
10

Nogometaši Bayerna u 30. kolu Bundeslige na Allianz Areni izgubili su od Borussije 3-0. Prva je ovo pobjeda Borussije u Münchenu nakon 19. studenog 2011. godine...

VIDEO

Što se to događa s Bayernom? Borussia je slavila na Allianz Areni u 30. kolu Bundeslige 3-0, Bayern u prvom dijelu nije stvorio niti jednu šansu, a uskoro je polufinale Lige prvaka s Real Madridom. Igra Bayerna bila je negledljiva.


- S ovakvom igrom nemamo nikakve šanse protiv Reala u polufinalu Lige prvaka. Izgubili smo ritam. Problem je što smo već osvojili prvenstvo, istu sam situaciju imao i u Barceloni i moram razmisliti kako riješiti taj problem - rekao je Pep Guardiola nakon poraza.

Naslov prvaka osiguran je u 27. kolu, ali navijači minhenskog kluba sigurno nisu presretni kad im Borussia stigne na Allianz Arenu i zabije tri komada. 

Borussia je  slavila  golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. 

Mario Mandžukić igrao je svih 90 minuta.

Prva je ovo pobjeda Borussije na Allianz Areni u prvenstvenoj utakmici nakon gotovo dvije i pol godine. Posljednji put dortmundska je momčad slavila u Münchenu 19. studenog 2011. godine.

Bayern u prvom dijelu praktički nije stvorio niti jednu jedinu šansu. Borussia je povela u 20. minuti utakmice munjevitom akcijom koju je završio Mihtarjan. Bayern je gubio 1-0, a to mu se događa uzastopno u posljednjih pet utakmica. Bavarci ne pamte takav niz 13 godina!

Jürgen Klopp odmarao je Roberta Lewandowskog u prvom dijelu, nije mu ni trebao. Marco Reus je već nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu zabio za 2-0. 

Za potop Bayerna na Allianz Areni zabio je Hofmann. Na golu Bayerna u drugih 45 minuta bio je 20-godišnji Lukas Raeder. Manuel Neuer je ozlijedio mišić i ostao je u svlačionici na poluvremenu.

Bayern je pokušao sve kako bi se vratio u igru, ali ništa im danas nije polazilo za rukom. Mario Mandžukić zabio je gol, ali on mu je poništen zbog zaleđa. 

Bundesliga, 30. kolo:

  • Bayern - Borussia 0-3 (Mihtarjan 20, Reus 49, Hofmann 56)

UŽIVO:

  • 90' KRAJ UTAKMICE Borussia je u Münchenu pobijedila Bayern 3-0 golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. Bila je to prava demonstracija moći protiv neprepoznatljivog Bayerna i prva pobjeda Borussije na Allianz Areni od 19. studenog 2011. godine.
  • 90' Popustili su živci u 90. minuti. Rafinha je udario rukom Mihtarjana i dobio izravni crveni karton. U gužvi je bio i Mandžukić, ali on je prošao bez kartona.
  • 83' MANDŽI PONIŠTEN GOL Bayern je imao slobodan udarac s desne strane. Mario Mandžukić pospremio je loptu u mrežu glavom, ali pomoćni sudac podigao je zastavicu i poništio taj gol.
  • 80' Još 10 minuta nade za Bayern. Borussia usred Münchena vodi 3-0 golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. Neprepoznatljivi Bayern...
  • 71' Sjajna šansa za Mandžu! Dobro je Götze prošao kroz obranu Borussije, lopta je došla do Marija Mandžukića koji je bio iskosa s desne strane na šest, sedam metara. Pogodio je Mandžo vanjski dio mreže.
  • 61' Evo i Roberta Lewandowskog u igri. Uveo je Klopp napadača koji će na ljeto preseliti u redove Bayerna.
  • 56' GOOOOOOL! Borussia vodi 3-0! Bayern je potopljen na Allianz Areni! Hoffmann je zabio za veliko vodstvo Borussije. Duga lopta Borussije prebacila je cijelu obranu Bayerna, a Hofmann je izašao pred domaćeg golmana i ostao miran.
  • 49' GOOOOOOL! Borussia vodi 2-0! Novi šok za Bavarce. Ribery je izgubio loptu, Borussia je krenula u kontu, Mihtarjan sjajno nalazi Aubameyanga, ovaj dodaje Reusu koji šalje loptu iza leđa rezervnog golmana Bayerna. 
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah na početku izmjena u Bayernu. Umjesto standardnog Manuela Neuera, ulazi treći golman Bavaraca, 20-godišnji Lukas Raeder. Neuer je ozlijedio mišić.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Bayern München gubi 1-0 od dortmundske Borussije nakon prvih 45 minuta igre na Allianz Areni u 30. kolu Bundeslige. Mihtarjan je zabio za goste u 20. minuti utakmice. Mario Mandžukić igra od prve minute za Bayern. Robert Lewandowski, koji u Bayern stiže na ljeto, u Borussiji čeka svoju šansu s klupe.
  • 42' Sjajna prilika za Mandžukića! Konačno je Bayern kreirao akciju za hrvatskog napadača. Mandžo je dobro pokušao iz prve iz poluvoleja, ali golman Borussije je na mjestu.
  • 30' Pola sata igre iza nas. Borussia sjajno stoji na terenu, Bavarci pokušavaju sve, ali zasad ne ide. 
  • 20' GOOOOOOL! BORUSSIA VODI 1-0! Munjevita akcija gostiju. Ubacivanje iz auta, Aubameyang daje iz prve do Reusa, ovaj prebacuje do Mihtarjana koji zabija za vodstvo Borussije.
  • 10' Nakon 10 minuta Bayern ima dominaciju u posjedu, ali Bavarci još nisu opasnije zaprijetili gostima iz Dortmunda. Dosta mirna utakmica na početku.
  • 1' POČELA JE UTAKMICA Bayern München protiv dortmundske Borussije na Allianz Areni. "Der Klassiker". Mario Mandžukić kreće od prve minute. Bayern je osigurao titulu, a Borussia nije pobijedila na ovom terenu u Bundesligi gotovo dvije i pol godine. Bayern je ušao u utakmicu s 20 bodova više od kluba iz Dortmunda.

Najava utakmice

Nogometaši Bayerna titulu su osigurali u 27. kolu. Nitko nikad nije slavio naslov u Bundesligi već u ožujku. Bayernu je to pošlo za rukom. Bavarcima je to 27. titula, a danas od 18.30 sati igraju za prestiž derbi protiv dortmundske Borussije. Mario Mandžukić igrat će od prve minute za Bayern.

Nakon što su osigurali naslov, Bavarci nisu briljirali u prvenstvu. Odigrali su kod kuće 3-3 protiv Hoffenheima, a u prošlom kolu su izgubili u gostima od Augsburga što im je bio prvi poraz u njemačkom prvenstvu nakon 17 mjeseci.

U današnji derbi Bayern ulazi s 20 bodova više od dortmundske Borussije. 

Žuto-crni posljednju pobjedu s Allianz Arene pamte 19. studenog 2011. godine. Tad je bilo 1-0 za Borussiju, a pobjednički gol zabio je Mario Götze, igrač koji je nedavno redove dortmundske momčadi zamijenio bavarskim dresom.

Ova utakmica zanimljiva je i zbog utrke za najboljeg strijelca Bundeslige. Mandžukić i Lewandowski dijele prvo mjesto sa 17 golova...

Postave:

BAYERN: Neuer - Rafinha, Dante, Martinez, Alaba - Lahm, Schweinsteiger, Ribery, Götze, Robben - Mandžukić

BORUSSIA: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm - Sahin, Kehl - Hofmann, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang

Bundesliga, 30. kolo:

Bayern - Borussia (18.30)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki