To je to što me zanima!

Bayern Lyonu utrpao čak tri komada u poluvremenu

U 6. kolu Lige prvaka u skupinama od E do H putnici za osminu finala znali su se i prije početka utakmica. Ipak, lijepih poteza nije nedostajalo
Vidi originalni članak

Drugi dan posljednjeg, šestog kola, Lige prvaka niti jedna skupina nije nudila neizvjesnost oko odlaska u osminu finala. Ipak, utakmice su bile atraktivne i prepune lijepih golova.Skupina E je kao i sve druge igrane u srijedu nosila samo borbu za prvo mjesto. Villarreal i Manchester United do posljednjeg kola nisu izgubili niti jednu utakmicu ove sezone u Ligi prvaka. No večerašnjom utakmicom u Glasgowu i to se promijenilo. Celtic je u pet kola do ovoga osvojio svega dva boda i Španjolci su u Škotsku otišli samouvjereno. Ipak, igrači Celtica su si sigurnom 2-0 pobjedom osvjetlali obraz, iako ostaju na posljednjem mjestu skupine. U drugoj utakmici ove skupine umalo smo vidjeli veliko iznenađenje. United je poveo već u petoj minuti i tada se činilo da će Aalborg teško stradati. No danci se vraćaju i već do odmora vode 2-1. Na početku drugog poluvremena Rooney je postavio konačni rezultat. Dalje idu Manchester i Villarreal, a u Kup Uefa ide Aalborg.
Skupina F nudila je izravne dvoboje za prvo mjesto i treće mjesto. Lyon je ugostio Bayern i u prvom se poluvremenu pokazao kao velikodušan domaćin. Bayern je već nakon nešto više od pola sata vodio 3-0 i nazirala se prava katastrofa francuskog prvaka. U drugom poluvremenu kao da je istrčala druga momčad Lyona. Govou i Benzema zabijaju i do kraja smo gledali izvrsnu utakmicu prepunu lijepih poteza. Prijetio je Lyon do samoga kraja utakmice. Ipak, Bayern je sačuvao pobjedu i osvojio prvo mjesto. Firentina je protiv Steaue pobijedila 1-0 te na taj način osigurala nastavak igranja u Europi s trećeg mjesta.
Porto je u skupini G pobjedom protiv malo izmjenjenog sastava Arsenala preskočio Londončane i sa prvog mjesta ide u osminu finala. Dalje ide i Arsenal, no kao i Chelsea, Inter i Real izvlačenje će čekati sa drugog mjesta. U drugoj utakmici skupine Dinamo je na svom stadionu pobijedio Fenerbahče. Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao Ognjen Vukojević.
Juventus je prije posljednjeg kola bio siguran na prvom mjestu pa je protiv Batea istrčao bez svog najbioljeg strijelca Del Piera. A čim nema legendarnog Alexa nema ni golova. Tako je bilo i ovaj put. Ipak ostaju na prvome mjestu bez obzira na uvjerljivu pobjedu Reala protiv Zenita za koji je igrao Križanac. U Kup Uefe idu Rusi.

SKUPINA E
CELTIC - VILLARREAL 2-0 (Maloney 14, McGeady 45)
MANCHESTER UNITED - AALBORG 2-2 (Tevez 4, Rooney 52 / Jakobsen 31, Curth 45)

SKUPINA F
LYON - BAYERN 2-3 (Govou 52, Benzema 68 / Klose 11, 37, Ribery 34)
STEAUA - FIORENTINA 0-1 (Gilardino 66)

SKUPINA G
DINAMO KIJEV - FENERBAHČE 1-0 (Eremenko 20)
PORTO - ARSENAL 2-0 (Alves 39, Lisandro 54)

SKUPINA H
JUVENTUS - BATE 0-0
REAL - ZENIT 3-0 (Raul 25, 57, Robben 50)

TABLICE POGLEDAJTE NA STATISTIKE LIVE
(Sport: Nogomet; Država: Međunarodne Klubovi; Turnir: UEFA Liga Prvaka  08/09)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare