To je to što me zanima!

Bayernu pristiže manje novca od TV-prava nego Cardiffu...

Analiza preraspodjele financijskog kolača u najboljim europskim nogometnim ligama jasno pokazuje da su razlike velike. Najviše novca slilo se u Barcelonu i Real
Vidi originalni članak

Mnogi su se osvrnuli na sve veću potrošnju nogometnih klubova koja i ne čudi kad se u obzir uzme i njihova neprestano rastuća zarada. Veliki se prihodi ostvaruju prodajom TV-prava, a apsolutni su rekorderi Barcelona i Real. Oba su kluba zaradila po 140 milijuna eura, što je više od trećine zarade čitave španjolske lige (755 milijuna).

Za razliku od Španjolaca, engleski Premiership svoju rekordnu zaradu od 1,875 milijardi eura dijeli sukladno kolektivnom ugovoru. Tako je prvaku Manchester Cityju (116 milijuna) pripalo tek nešto više no posljednjem Cardiffu (74,5 milijuna).

Engleskim klubovima zavide prvaci Njemačke i Francuske, Bayern (36,93 mil.) i PSG (44,69 mil.), koji zbog drugačijih pravila mogu samo sanjati takve iznose.

Čak se i u talijanskoj Seriji A vrte veći iznosi. Na TV-pravima liga je zaradila 846 mil. eura, a prvak Juventus 94 milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • MateoGonzaga 28.09.2014.

    Bayern je najbolji!

  • Hrvatina17 28.09.2014.

    Pa nikome se ne gleda nogomet koji igra Bayern ;)

  • rođo101 28.09.2014.

    kaže: Mnogi su se osvrnuli na sve veću potrošnju nogometnih klubova koja i ne čudi kad se u obzir uzme i njihova neprestano rastuća zarada. real i barselona,a niko ne spominje da su ta dva kluba skupa u gubitku preko milijardu €

Komentiraj...
Vidi sve komentare