To je to što me zanima!

Baždarević: Razlika je velika, Hrvatska mora izbaciti Grčku

Mi smo ih oba puta nadigrali, pogotovo u Grčkoj, ali nismo imali deset posto onoga što ima Hrvatska da ih pobijedimo, kaže izbornik Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević
Vidi originalni članak

Grčka je u dodatne kvalifikacije stigla iz skupine H gdje su izabranici Michaela Skibbea upisali pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Na koncu upisali 19 bodova, pa iza sebe ostavili Bosnu i Hercegovinu, Estoniju, Cipar i Gibraltar.

Prva je lakoćom bila Belgija. Velika borba za drugo mjesto vodila se između Grčke i BiH, a na kraju su se nogometaši Mehmeda Baždarevića morali zadovoljiti trećom pozicijom. No, izbornik BiH vjeruje kako će Hrvatska preko Grčke osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Čak bih rekao da Hrvatska mora izbaciti Grčku i dohvatiti SP u Rusiji! Razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je evidentna, ali siguran sam da ni Hrvatskoj u tim utakmicama neće biti lako. Svi znamo da Grčka igra čvrsto i organizirano, u svojoj igri rade i dosta provokacija. I na to Hrvatska mora biti spremna - rekao je u razgovoru za Goal izbornik BIH Mehmed Baždarević, pa dodao:

- Igrački tu ne bi trebalo biti nikakvog razgovora, Hrvatska je puno bolja i kvalitetnija momčad, ali za prolaz u Rusiju morat će biti na svom najboljem nivou. Ima dosta stvari u njihovoj igri na koje treba paziti i koje treba stručno analizirati, to bi sada trajalo satima. Ali, Hrvatskoj dajem punu podršku, a ja sam Daliću na raspolaganju ako me zatreba za bilo kakvu pomoć.

Baždarević je nastavio:

- Hrvatska je dobila suparnika po mjeri, ali i protivnika za kojeg sigurno ima dovoljno oružja. Grčku se ne smije olako shvatiti, u tom slučaju oni svakome mogu biti izuzetno neugodni. Evo, vidjeli smo da su u kvalifikacijama i Belgiji napravili velike probleme, nama također.

Koje su prednosti i mane njihove igre?

- Velika prednost im je ta kolektivna igra, svi se brane, pa ih je teško probiti. Rekao bih da na taj način troše suparnika, a onda uvijek dočekaju jednu svoju šansu. Prilično su neugodni u prekidima, ali i imaju dva-tri pojedinca na koje treba obratiti pažnju. Ipak, treba biti realan, daleko je to sve od individualne kvalitete hrvatskih igrača. Primaju malo golova, defenzivno stoje dosta dobro.

BiH je s Grcima odigrala 1:1 u gostima, primivši gol u 95. minuti, i 0:0 u Zenici. Grci ne igraju nimalo atraktivno...

- Njihova se igra temelji na fanatičnoj borbenosti. Takav način igre nije omiljen kod navijača, niti kod pravih ljubitelja nogometa. Oni doslovno obrambeno krvare 90 minuta, fizički i psihički troše suparnika, a onda su u stanju iz jedne šanse zabiti gol. Hrvatska je neosporno bolja momčad, no treba biti pažljiva. Mi smo ih dva puta nadigrali, ma i više od toga, ali nismo imali deset posto onoga što ima Hrvatska da ih pobijedimo.

Što Hrvatsku očekuje u uzvratu?

- U Grčkoj je dosta teško igrati, ali mi smo ih u takvom ambijentu nadigrali. Čak bih rekao da je Grcima lakše igrati vani gdje se isključivo brane. Ako Hrvatska u uzvrat stigne s pozitivnim rezultatom, Grci će se morati otvoriti i tu nemaju baš nikakve šanse. Nikakve! Samo da Hrvatska u prvoj utakmici uhvati taj pozitivan rezultat, onda će sve biti puno lakše. I to je ključ cijele priče o prolasku u Rusiju. Veliki sam optimist, siguran sam da Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo - završio je Baždarević.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • inidlaM 17.10.2017.

    Gazimo grčku 5:0....

  • Gunersss_ 17.10.2017.

    HAHAHAHAAH pa cijeli svijet zna i pise da smo velesila za ove grke,JEDINO svrbiii laju i izlaze iz rupa nakon sto su se prvi put nakon 310 godina IGDJE plasirali,pa se tjese kako ce nas INACE takoder njihova "braca"razveselit i izbacit nas! hahahahhaha pa kakoooo jadno,umjesto da se bave s tim da im se opet ne ponovi Argentina i guzenje od 6 komada! Pa jbt dan pa oni da pobijede jednu spanjolsku,englesku MAKAR i u prijateljskoj,pa pomrli bi svi od soka! E......

  • rokoxy1 17.10.2017.

    Bravo Bazdarevicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare