To je to što me zanima!

BBC predstavio Dinamo u pet činjenica: Ogi bio želja Celtica

Ugledni britanski javni servis BBC na svojim je internetskim stranicama predstavio Dinamo u pet činjenica, među kojima ističu kako je Vukojević umalo došao u Celtic
Vidi originalni članak

Najavu večerašnje utakmice između Celtica i Dinama u Europskoj ligi ponudio je i ugledni BBC na svojim internetskim stranicama. U tekstu pod naslovom "upoznajte hrvatskog prvaka" autor Kenny Crawford detaljno je predstavio maksimirski klub.

Celtic vodi Dinamo u broju sljedbenika na Twitteru; 235.000 naprama 8000, no to im neće donijeti nikakve bodove u Europskoj ligi."

Za Celtic je ovo mjesec u kojem može podvući crtu slabog rujna, tvrdi autor, dodavši kako je Dinamo posljednji put u Glasgowu gostovao 1998. kada je za njega nastupio Mark Viduka prije no što je ostvario transfer baš u Celtic.

Glavna napadačka uzdanica Celtica, u odsutnosti Šveđanina Johna Guidettija, mogao bi biti Stefan Šćepović, Srbin koji će u hrvatskom protivniku imati dodatnu motivaciju da zabljesne.

Najbolji strijelci

- Pitam se što bi Celtic dao da ima napadača koji je već zabio 11 golova ove sezone? Pa, Dinamo ima dvojicu koji pripadaju toj kategoriji - piše Crawford aludirajući na Hillela Soudanija koji je zabio hat-trick Astri u prvom kolu EL te uspješno nastupio za Alžir na SP-u u Brazilu. 

Igor Kralj/PIXSELL

Drugi je Duje Čop, neiskusan na reprezentativnom nivou, no zato efikasan u dresu Dinama, piše autor.

Bivša Celticova želja

- Škotski nogometni komentatori bit će zahvalni što nikad nisu morali izgovarati ime Ognjena Vukojevića - tvrdi autor pozivajući se na priče oko transfera bivšeg hrvatskog reprezentativca iz Dinama u Celtic još 2008.

Trener

Opisujući Zorana Mamića, novinar BBC-a piše kako hijerarhija u Dinamu "pomalo nalikuje na obiteljski posao" jer je trener mlađi brat izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, ali da je "stariji brat napravio dobar izbor" jer je Zoran pobijedio u 27 od 47 utakmica na klupi te odveo klub do devete uzastopne titule u hrvatskom prvenstvu.

Daniel Kasap/PIXSELL

- Mamić je Dinamov čovjek, počeo je i završio igračku karijeru u "modrima" te skupio 150 nastupa, a bio je i član brončane generacije Hrvatske na SP-u 1998. - dodaje se u članku.

Na posudbi iz Manchester Uniteda

Pažnju najuglednijeg britanskog medija privukao je i Ángelo Henríquez, Čileanac koji na Maksimiru boravi na posudbi iz velikog Manchester Uniteda.

- To nije prvi put kako je 20-godišnjak otišao kako bi igrao u prvoj momčadi. U Wiganu 2013. nije bio produktivan, ali u Zaragozi je zabio šest golova - piše Crawford dodajući kako je forma Čileanca u uzlaznoj putanji jer je zabio tri gola u četiri utakmice u hrvatskom prvenstvu te dva u tri nastupa za reprezentaciju.

I čovjek koji je dobio tri žuta kartona u jednoj utakmici...

Nisu u BBC-u mogli izbjeći spominjanje Josipa Šimunića i njegova legendarna tri žuta kartona protiv Australije 2006. (2-2) koje mu je dodijelio engleski sudac Graham Poll.

Marko Prpić/PIXSELL

- Celtic će se nadati da Šimunić više neće biti takve sreće - stoji u članku uz zaključak da Poll nakon te pogreške više nije sudio na SP-u u Njemačkoj te da je predsjednik Fife Sepp Blatter izjavio da je Australija mogla tražiti ponovljenu utakmicu da su izgubili i ispali.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • stenly 02.10.2014.

    ako si Dinamovac onda si Hercegovac žalosno

  • mateo kovaćić 02.10.2014.

    DINAMO ,DINAMO,DINAMO

  • gospon fulir 02.10.2014.

    archy je jedan od onih hajdukovaca koji su protiv Mamića, ali da je Mamić u hajduku onda bi mu se klanjal. BBB su poštenjačine za razliku od potkupljive Torcide i zato im kapa dole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare