To je to što me zanima!

Austrijance zgrozio prizor na glavnom trgu u Beču: Pa Hrvati su ga pretvorili u smetlište!

Bečke ulice bile su pune hrvatskih navijača, a na Trgu sv. Stjepana okupilo ih se čak 10.000, možda i više. Nakon utakmice, centar Beča izgledao je kao deponij, prenosi austrijski Heute
Vidi originalni članak

Više od 20.000 hrvatskih navijača u nedjelju je u Beču bodrilo Hrvatsku koja se plasirala u završni turnir Lige nacija pobijedivši Austriju 3-1 na stadionu Ernst Happel. 

U jutarnjim satima iz Zagreba je s nekoliko stotina Hrvata krenuo navijački vlak koji je došao u Beč iza 15 sati, a po dolasku iz sveg su glasa pjevali hrvatske pjesme te se orilo za domovinu. Imali su i posebnu koreografiju, čak su ih i Austrijanci snimali, a njihov odlazak prema stadionu prošao je bez ikakvih izgreda i 'jednog papirića na cesti'. 

Ipak, postoji ona nekolicina navijača koja će baciti ljagu na veliku proslavu u kojoj je uživala cijela Hrvatska. Bečke ulice bile su pune hrvatskih navijača, a na Trgu sv. Stjepana okupilo ih se čak 10.000, možda i više. 

Austrijski tabloid Heute ističe da su izrazito nezadovoljni ponašanjem naših navijača te da je središte grada pretvoreno u deponije smeća i da je gradski promet zaustavljen. 

Brojni građani Beča uzrujali su se zbog stanja u kojem su zatekli centar grada. 

"Svugdje ima smeća", "Odavno nije bilo ovako prljavo", neki su od komentara. 

Video možete pogledati OVDJE

Gradske službe ubrzo su počistili nered nakon utakmice te su se ispričali Bečanima. 

"Žao nam je što se toliko dugo čeka na liniju U2 na stadionu Prater. Nažalost, imali smo problema s nekoliko agresivnih navijača koji su išli na utakmicu. Morali smo zato obavijestiti bečku policiji", ispričavali su se iz Wiener Linie građanima Beča. 

Ipak, piše i da je većina Hrvata bilo pristojno, ali 150 ljudi označeno je rizičnom skupinom te se navodi da su koristili pirotehnička sredstva nakon čega je intervenirala lokalna policija. 

"Fair play nije samo bitan na terenu, nego i u javnom prijevozu. Tko god ga se ne pridržava, ne može se koristiti našim prijevozom", napisali su. 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • VojislavMikic 27.09.2022.

    pa vi ste sami smece za sebe a kamo li da odete u nekoj drzavi poput austrije

  • 354 27.09.2022.

    Tako je kad nemate kvalitetne metlice, dragi Austrijanci daleko ste vi od europe 😅

  • kp 27.09.2022.

    Joj pa inače na svim utakmicama koja se igraju u svijetu navijači čiste gradove.Vi kad igrate vani nosite metle koja glupa naivna izvlakačina na gubljenje utakmice.Počistite neserite i potrudite se nagodinu da bolje prođete u Kupu Nacija umjesto da kukate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare