To je to što me zanima!

Belgija prva u Europi izborila Mundijal i vratila BiH u život!

Prije tri dana činilo se kako je Rusija gotovo nedostižna za susjednu nam Bosnu i Hercegovinu, no nakon pobjede nad Gibraltarom i poraza Grčke protiv Belgije stvari su sad puno pozitivnije
Vidi originalni članak

Belgijska nogometna reprezentacija postala je prva europska selekcija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji svladavši Grčku 2-1 u nedjeljnom ogledu kvalifikacijske skupine H u Pireju te se tako pridružila domaćinu, Brazilu, Iranu, Japanu i Meksiku.

Jan Vertonghen utišao je krcati stadion Giorgios Karaiskakis u 70. minuti krasnim golom iz daljine za vodstvo Belgije, a u igru je domaćine vratio Zeca svega tri minute potom. Ipak, radost domaćih navijača ugasio je već u sljedećem napadu Romelu Lukaku.

Belgija je tako pobjegla na nedostižna 22 boda, osam više od drugoplasirane Bosne i Hercegovine dva kola prije kraja. No "zmajevi" su i sanjali takav rezultat jer su izbili bod ispred Grka u borbi za drugu poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Izabranici Mehmeda Baždarevića svladali su u Portugalu Gibraltar 4-0 uz dva gola Edina Džeke i po jednim Kenana Kodre i Senada Lulića pa sada puno pozitivnije mogu gledati prema završnici kvalifikacija nego što je to bio slučaj nakon poraza od Cipra u četvrtak.

U završna dva kola BiH dočekuje Belgiju pa ide u goste Estoniji, dok Grčka gostuje na Cipru pa dočekuje Gibraltar.

Unatoč osmoj pobjedi u osam utakmica, rusku vizu još nije osigurala Švicarska koja je ovaj put slavila u Latviji 3-0 golovima Harisa SeferovićaBlerima Džemailija i Ricarda Rodrígueza u uatkmici skupine B.

"Krivci" za to su Portugalci koji imaju tri boda manje i koji su svladali Mađarsku u Budimpešti 1-0 zahvaljujući Andŕeu Silvi. Domaćini su od 30. minute igrali s čovjekom manje zbog isključenja Tamása Priskina.

Švicarska će u pretposljednjem kolu dočekati baš Mađarsku, koja je večeras izgubila sve nade u plasman na SP, dok će u zadnjem kolu ići na vruće gostovanje u Portugal koji prije toga, želi li zadržati šansu za prvo mjesto, treba svladati slabašnu Andoru.

Francuska se izblamirala u Toulouseu odigravši samo 0-0 protiv Luksemburga i tako je ostala samo bod ispred Švedske na čelu skupine A te četiri ispred Nizozemske. Ni tu još ništa nije riješeno...

Idi na 24sata

Komentari 45

  • MH08 04.09.2017.

    Kaze novinar...Francuska se "izblamirala"

  • StapickoKasika 04.09.2017.

    Belgija rastura u kvalama, a na turnirima je bleja teška.

  • blokirani_lovac 04.09.2017.

    A Njemacka ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare