To je to što me zanima!

Belgijac Vincent Kompany postao Ćorlukin suigrač

Sjajni belgijski defenzivac napustio je Petrićev i Olićev Hamburg SV i otišao u Premiership. Svoju karijeru će nastaviti u Manchester Cityju
Vidi originalni članak

Što reći, želimo Vincentu sve najbolje u nastavku karijere, rekao je sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorf i na taj način potvrdio da je belgijski branič bivši igrač ovog Bundesligaša. Iako će mnogima biti čudna odluka HSV-a da nakon Rafaela van der Vaarta pusti i drugog svog ponajboljeg igrača. No odluka je logična nakon svega što se događalo ovoga ljeta.
Sukob Kompanyja i HSV-a počeo je nakon što je igrač odlučio da će igrati za belgijsku olimpijsku reprezentaciju u Pekingu bez obzira što klub o tome misli. Čelnicima Olićeva i Petrićeva kluba takav se stav nije svidio i Kompany je već tada jednom nogom bio na izlaznim vratima bundesligaša.
Zasad se još ne zna koliko je sezona Vincent Kompany dogovorio suradnju s klubom u kojem predsjedava kontraverzni Thaksin Sinawatra. Nisu poznate ni cifre koje se 'vrte' u ovom transferu, ali zna se da je Kompany u HSV iz Anderlechta došao u ljeto 2006. za 10 milijuna eura. Teško je vjerovati da su ponajboljeg mladog braniča u Europi prodali za manje od toga.

ZA HSV 28 UTAKMICA U DVIJE SEZONE
Vincent Kompany je dijete Anderlechta, za kojeg je od 2003. do 2006. odigrao 73 utakmice. Za HSV je u dvije sezone odigrao samo 28 utakmica, i to na pozicijama stopera i rijeđe zadnjeg veznog. City je treći klub u njegovoj karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare