To je to što me zanima!

Bellucci predao Ćoriću, Hrvati ostali u Svjetskoj skupini DC-a

Hrvatska teniska reprezentacija i sljedeće će godine zaigrati u Svjetskoj skupini Davisova kupa nakon što je Bellucci predao meč protiv Borne Ćorića zbog ozljede
Vidi originalni članak

Borna Ćorić bio je samo dva gema udaljen od rezultatske pobjede nad Thomazom Belluccijem u četvrtom setu četvrtog meča kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davisova kupa kad je Brazilac predao meč zbog ozljede pri rezultatu 6-2, 4-6, 7-6(4), 4-0 za mladog hrvatskog tenisača.

Hrvatska teniska reprezentacija tako je osigurala ključni, treći bod i ostat će među 16 najboljih sastava svijeta i u 2016. godini.

Ćorić je do trećeg boda za Hrvatsku i svog drugog u Florianópolisu došao nakon tri sata i 17 minuta velike i iscrpljujuće borbe u koju je sjajno ušao i s dva breaka osvojio prvi set 6-2.

Drugi set donio je prve probleme za Zagrepčanina koji je spašavao break-loptu već u prvom servis-gemu. Zaredale su se prilike za obrat i na Brazilčevu servisu pa još dvije na Borninu, no nije ga bilo sve do rezultata 3-3, kada je Bellucci iskoristio prvu šansu i poravnao na 1-1 u setovima.

Treći set pokazao se ključnim u daljnjem raspletu meča. Brazilac je prvo još jednom poveo 4-3 s breakom, ali Ćorić se vratio već u sljedećem gemu. Kod 6-5 Borna je imao dvije set-lopte, no nije ih iskoristio, ali je u tie-breaku iskoristio slabiju protivnikovu igru i vratio vodstvo.

Bellucci je u tim trenucima već bio načet ozljedom, zatražio je i liječničku pomoć koja mu nije previše pomogla. Borna je iskoristio ponuđeno i napravio dva breaka u četvrtom setu za vodstvo 4-0, kad je Bellucci nakon konzultacija s izbornikom ipak odlučio da ne može nastaviti.

Peti meč, u kojem su prema prijavama trebali igrati João Souza i Mate Delić, neće se igrati.

Davisov kup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu

Brazil - Hrvatska 1-3:

  • Thomaz Bellucci - Mate Delić 6-1, 6-4, 3-6, 6-4
  • João Souza - Borna Ćorić 4-6, 6-7(5), 1-6
  • Marcelo Melo/ Bruno Soares - Ivan Dodig/ Franko Škugor 0-6, 6-3, 6-7(2), 6-7(3)
  • Thomaz Bellucci - Borna Ćorić 2-6, 6-4, 6-7(4), 0-4 - predaja Belluccija
  • João Souza - Mate Delić - neće se igrati
Idi na 24sata

Komentari 20

  • felipe 21.09.2015.

    Bravo momci!

  • iPhonchek 21.09.2015.

    bravo nasi. odličan pothvat.

  • pravedni ja 21.09.2015.

    cuj naslova hrvati ostali u skupini, kao da citam kurir, a ne hrvatske novine

Komentiraj...
Vidi sve komentare