To je to što me zanima!

Benzema najstariji osvajač nakon 66 godina! Zbog tog sam čovjeka ispunio svoj san...

Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zidanea i Ronalda. Nikad nisam spuštao ruke pred snom u mojoj glavi, poručio je Benzema nakon Zlatne lopte
Vidi originalni članak

S 34 godine, devet mjeseci i 29 dana Karim Benzema postao je najstariji osvajač Zlatne lopte još od Stanleyja Matthewsa koji ju je 1956. osvojio s 41 godinom i 10 mjeseci.

BALLON D'OR Benzemi Zlatna lopta! Modrić deveti, kraj ere Messija i CR-a: Gvardiol među samom elitom

Francuz je potpuno zasluženo osvojio najveću individualnu nogometnu nagradu, s 50 golova u sezoni, od njih 15 u Ligi prvaka koju je osvojio s Realom, kao i La Ligu.

- Ovo je ponos. Ovo je ostvarenje dječačkog sna. S ovim sam odrastao. A onda sam dobio motivaciju. Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zidanea i Ronalda. Nikad nisam spuštao ruke pred snom u mojoj glavi. Istina, bilo je perioda kada nisam bio u reprezentaciji, ali nikada nisam odustajao - rekao je Benzema na pozornici pariškog kazališta Chatelet.

- Bilo je teško, a upravo ova nagrada uvijek me tjerala do krajnjih granica. Zadovoljan sam sa svojim radom i sada sam jako sretan. Hvala mojim suigračima iz Reala i Francuske, hvala mom divnom predsjedniku (Florentino Perez, op.a.) koji mi je kao obitelj. Hvala i Lyonovoj akademiji, predsjedniku Aulasu, zahvaljujući njemu ispunio sam svoj san i zaigrao za Real - dodao je emotivni Francuz.

U najužoj konkurenciji Benzema je pobijedio drugoplasiranog Kevina de Bruynea, trećeg Sadija Manea i četvrtog Roberta Lewandowskog.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ems 18.10.2022.

    Apsolutno zasluženo, Karim kralj!

  • bibek_93249283 18.10.2022.

    Činjenica da je čovjek pedofil i ucjenjivač, ali Perez je dovoljno jak da se sve to zaboravi. Bravo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare