To je to što me zanima!

Beusan o sucu Starku: Trebao je dosuditi penal na Ćorluki

'Oko sokolovo' Mateo Beusan ocijenio je suđenje Wolganga Starka jako lošim. Tvrdi da je oštetio i Hrvatsku i Španjolsku za penal, a Ramos je trebao biti kažnjen
Vidi originalni članak

Za vrijeme i nakon utakmice Hrvatske i Španjolske često se komentiralo suđenje njemačkog suca Wolfganga Starka koji je sumnjivim odlukama u nekoliko navrata oštetio 'kockaste', ali i 'furiju'.

Mateo Beusan za HRT je izdvojio četiri najspornije situacije.

Prva je ona iz 26. minute kad je Sergio Ramos krvnički startao na Marija Mandžukića, a Stark je samo pokazao da je korner.

- Sudac Stark je pogriješio, trebao je dosuditi izravni slobodni udarac. To mu je prva ozbiljnija pogreška. Bio je faul izvan 16-erca - objasnio je Beusan.

'Oko sokolovo' je istaknulo da je i Španjolska oštećena nakon što je Mandžukić laktom udario Busquetsa u kaznenom prostoru.

- Bio je čisti prekršaj za kazneni udarac - jasan je bio Beusan, koji se osvrnuo na najsporniju situaciju iz 86. minute. 

Busquets je intenzivno povlačio Ćorluku za dres pri izvođenju kornera nakon čega je Čarli pao, a Stark samo odmahnuo rukom.

- Bio je prekršaj za jedanaesterac, povlačio ga je za majicu sprijeda i odozada - rekao je Beusan i dodao da je gol Navasa bio regularan jer se radilo o 'pasivnom zaleđu'.

- Ne možemo biti zadovoljni ni u sudačkom ni u nogometnom smislu. Obzirom da je bio prošle godine četvrti sudac svijeta, nismo mogli očekivati da će suditi tako - zaključio je Beusan.

Španjolsko 'Oko sokolovo': Stark nam je oprostio dva penala

Španjolski kolega Juan Andujar Oliver, koji poput Matea Beusana analizira suđenje, priznao je da je suđenje Wolfganga Starka išlo na ruku Španjolske.

U radijskom programu sportskog dnevnika sudački ekspert madridske Marce je rekao:

- Njemački sudac oprostio nam je čista dva penala, start Ramosa na Mandžukiću u 28. minuti te povlačenje Busquetsa rukama nad Ćorlukom u 86. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • user_104633 19.06.2012.

    a i ti ga sereš beusan, kak nije bilo u 16 metara vidi se da je ramos unutra i mandžukićeva noga..ono udaranje piquea nije bilo s laktom i nije bilo neko udaranje al ajd nek ti bude, a zaleđe se vidi da je iniestino tijelo i ruka naprijed nekad kažeš da je zaleđe i ako je prst prema naprijed a sad ga sereš..

  • atas 42 19.06.2012.

    Italija i španjolska imaju zajedno 110 mil.stanovnika,morali su proći radi financija

  • ZG reb 19.06.2012.

    Mi nemamo na prvenstvu niti jednog sudca i što se onda žalimo? Možda neki španjolski sudac pomogne Njemcima u nastavku prvenstva sa ovakvim suđenjem kakvo je bilo protiv nas. Tako to rade veliki!

Komentiraj...
Vidi sve komentare