To je to što me zanima!

Bez suspendiranog Lovrena Lyon do boda kod Sochauxa

Lyon je bez Dejana Lovrene remizirao na na gostovanju kod Sochauxa odigravši 1-1. Marseille je remijem 2-2 protiv Nice privremeno preuzeo vrh Le Championnata
Vidi originalni članak

Nogometaši Marseillea preuzeli su, barem privremeno, vrh ljestvice prve francuske lige remiziravši kod kuće protiv Nice 2-2. Bod gostima donio je Fabrice Abriel u 88. minuti susreta.

Iako su dva puta vodili, domaći nogometaši nisu znali sačuvati vrijedna tri boda u susretu protiv momčadi iz donjeg doma. Andre Ayew donio je Marseilleu vodstvo u 40. minuti prvog poluvremena, a isto je u šestoj minuti nastavka poništio bivši potencijalni reprezentativac Hrvatske - Dario Cvitanich.

Poveli su domaćini još jednom u 68. preko Mathieua Valbuene, ali ni to nije bilo dovoljno za sva tri boda. Spomenuti 33-godišnji Francuz Abriel zabio je pred sam kraj susreta za veliki bod Nice s obzirom da će joj svaki biti bitan za ostanak u ligi, kako sada stvari stoje. Naime, samo je tri boda dijele od zone ispadanja.

Bordeaux je s visokih 4-0 slavio na gostovanju kod dosada neporažene momčadi na svom travnjaku - Lorienta. Jussie je zabio prvi te asistirao Ludovicu Obraniaku za drugi pogodak, pa se s vodstvom Bordeauxa 2-0 otišlo na predah. U nastavku su još po jednom asistirali Obraniak i Jussie, a zabijali su Henri Saivet u 53. i Yoan Gouffran u 58. minuti susreta. Bordeaux se pobjedom popeo na visoko šesto mjesto prvenstvene ljestvice s 21 sakupljenim bodom.

Recimo i da je Lyon našeg Dejana Lovrena remizirao na gostovanju kod 18. sastava prvenstva, Sochauxa, odigravši 1-1. Poveo je favorizirani Lyon u 24. minuti preko Maximea Gonalonsa, a 19 minuta prije kraja bod je domaćinu donio Sloan Privat. Lovren je susret propustio zbog zarađenog crvenog kartona u prošlome kolu protiv Bastije.

Le Championnat, 12. kolo:

  • Marseille - Nice 2-2 (Ayew 40, Valbuena 68 / Cvitanich 51, Abriel 88
  • Lorient - Bordeaux 0-4 (Jussie 19, Obraniak 33, Saivet 53, Gouffran 58)
  • Sochaux - Lyon 1-1 (Pivot 71 / Gonalons 24)

Redoslijed: 1. Marseille 23 (11 utakmica), 2. PSG 22, 3. Lyon 22, 4. St. Etienne 21 (+1)...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare