To je to što me zanima!

Bezmalinović u Kući slave splitskog sporta: Ovo je čast...

"Posebno sam počašćen što sam primljen u Kuću slave u godini najvećih uspjeha vaterpola, kao i da me u Kuću uveo Rudić, čiji sam igrač još od Igara u Seulu"
Vidi originalni članak

Vaterpolist Jadrana i reprezentativac Hrvatske i bivše Jugoslavije, Mislav Bezmalinović, novi je počasnik Kuće slave splitskog sporta.

Svečanost inauguracije Mislava Bezmalinovića održana je danas u Kući slave splitskoga sporta, u prisutnosti brojnih vaterpolista sva tri splitska kluba, mnogih sportaša, posebno olimpijaca i ljubitelja vaterpola, ali i sporta uopće. Bezmalinovića je u Kuću slave ispratio još jedan vaterpolski velikan – Ratko Rudić.

Do sada su sličnu počast doživjela 23 splitska sportaša, među njima i vaterpolisti Miro Mihovilović, Deni Lušić i Milivoj Bebić, tako da je Bezmalinović postao četvrti vaterpolist među splitskim sportskim besmrtnicima.

Počast je zaslužio zbog svojih veličanstvenih sportskih rezultata, posebno kao kapetan vaterpolista Jadrana, koje je predvodio u dva uzastopna trijumfa, 1992. i 1993. godine, kada su osvojeni naslovi klupskog prvaka Europe.

- Ovo je za mene iznimno veliko priznanje, doživljavam ga kao priznaje svojoj generaciji koja je postigla iznimne rezultate. Imao sam iznimne suigrače, trenere i funkcionare u klubu i u reprezentaciji koji su zaslužni za ovaj uspjeh – kazao je Bezmalinović i dodao:

- Posebno sam počašćen što sam primljen u Kuću slave u godini najvećih uspjeha vaterpolo sporta, kao i da me u Kuću uveo Ratko Rudić, čiji sam igrač još od Olimpijskih igara u Seulu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dragonbol 23.11.2012.

    ČESTITAM KAPETANU GRADA SPLITA . ŽUTI VUKOVAR

  • Makaay_Yazhnam 22.11.2012.

    Beeezmalinović!!! Ko mlađi sam trenirao plivanje, kasnije i veterpolo (ma i sad sam mlad;) i najjače mi je bilo dok smo igrali trening tekme, pa kad stisneš gol i sam sebi povičeš - Beeeezmalinović! Jbn igračl! Igračina!

  • JAX 22.11.2012.

    jedan od najboljih ikad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare