To je to što me zanima!

BiH slavila u prvom kolu EP-a! Predvodili je bivši 'vitamini'

U prvom kolu imali su najlakši zadatak jer u sljedećim danima čekaju ih utakmice protiv Litve, Francuske, Njemačke i Slovenije. Nije moglo teže. Još jedna pobjeda im treba za drugi krug.
Vidi originalni članak

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine slavili su sa 95-85 u prvoj utakmici skupine B EuroBasketa, kojoj je domaćin njemački Köln.

Bosansko-hercegovačku reprezentaciju su do pobjede predvodili nekadašnji igrači zagrebačke Cedevite Jusuf Nurkić i Džanan Musa sa po 19 koševa svaki, dok je naturalizirani Amerikanac John Roberson ubacio 18 poena. Kod Mađara je najefikasniji bio Szilard Benke sa 20 koševa.

Inače, zbog katastrofalnog stanja u blagajni saveza, bilo je upitno hoće li uopće ići na natjecanje, ali uspjeli su sve probleme riješiti u posljednji trenutak. Samopouzdanje su si podignuli prije nekoliko dana senzacionalnom pobjedom nad Francuskom u kvalifikacijama za SP. I to im je dalo krila za EuroBasket gdje su sjajnom predstavom srušili Mađare, no bit će pakleno teško proći u drugi krug jer zapala ih je skupina smrti.

Štoviše, u prvom kolu imali su najlakši zadatak jer u sljedećim danima čekaju ih utakmice protiv Litve, Francuske, Njemačke i Slovenije. Nije moglo teže. Još jedna pobjeda im treba za drugi krug.

U istoj skupini u Kölnu će od 17.15 sati igrati Slovenija i Litva, a u 20.30 sati će započeti dvoboj Njemačke i Francuske.

Uoči te utakmice bit će održana svečanost na kojoj će legendarnom njemačkom košarkašu Dirku Nowitzkom izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što je učinio u dresu reprezentacije, time što će umiroviti dres s brojem 14 koji je nosio.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare