To je to što me zanima!

Bijelo-plavi predstavili trenera: Dražen Besek preuzeo Osijek

Mogu vam obećati da ću poštivati samo rad i obvezu prema povjerenju koje mi je klub dao, a to je da se ne ponovi prošla sezona, rekao je Besek na predstavljanju
Vidi originalni članak

Hrvatski prvoligaši u pauzi do početka nove sezone idu u nove promjene. Nakon Lokomotive, Hajduka, Slaven Belupa i Zagreba, novog trenera dobio je i Osijek. Varaždinac Dražen Besek (52) nakon tri godine vraća se u HNL preuzeti bijelo-plave.

- Dolazim s Drave na Dravu da vidim prijatelje i poznanike s kojima sam se puno puta susretao. Nadam se da ćemo dobro surađivati. Mjesec sam se dana odmarao i, čim je došao poziv od gospodina Kerića, nisam puno razmišljao jer Osijek ima navijače koji su obveza klubu - rekao je na predstavljanju Besek koji je protekle tri godine, nakon odlaska iz Zagreba, proveo u Kini.

"Obećajem da se neće ponoviti prošla sezona"

Besek je dobio misiju odvesti Osijek u mirne vode nakon turbulentnih završnica u zadnje dvije sezone, u kojima su u posljednjim minutama spašavali prvoligaški status.

- Mogu vam obećati da ću poštivati samo rad i obvezu prema povjerenju koje mi je klub dao, a to je da se ne ponovi prošla sezona. Prolazili ste kroz stresne situacije i mislim da vam to nije bilo ugodno. Ali na kraju ste smogli snage da se izvučete iz toga i to vam mora biti dobra škola - rekao je novi trener Osijeka na obraćanju igračima u svlačionici Gradskog vrta.

"Hrabar je, voli mlade igrače i super izgleda"

Novi potpredsjednik slavonskog prvoligaša Mirsad Kerić iz njemačke investicijske kuće HFK objasnio je kako je došlo do odabira Beseka za poziciju trenera:

- Imao sam određeni popis imena u konkurenciji za trenera Osijeka. Jedan od najvažnijih uvjeta bio je hrabrost, da našu mladost podigne na noge, da joj određenu minutažu i ugradi je u prvu momčad profesionalaca, što je Dražen Besek već nekoliko puta potvrdio - rekao je Kerić i dodao:

- Radi se o radnom treneru koji radi modernom metodikom, koji je educiran na najvišim našim i međunarodnim standardima i koji je radio u inozemstvu. Kad netko dobiva jednu ponudu za drugom, onda se zna da ima kvalitetu. Dražen Besek vrlo dobro zna i njemački, što je važno za komunikaciju s ulagačima, i izgleda super.

"Igrači, znajte da sam pravedan"

- Odmor je gotov, nadam se da ste se dobro odmorili i osjetili pozitivnu atmosferu koja se u posljednje vrijeme događala oko kluba. Ljudi koji me poznaju, znaju da sam pravedan. S te strane, ne morate se brinuti, nego voditi računa o sebi i koliko ste spremni - zaključio je Besek u obraćanju igračima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • wolf-grizly 15.06.2015.

    osijek je uvijek imao jednu od najboljih skola nogometa ako ne i najbolju u hrvatskoj,to su uvijek bili fino skolovani igraci sa odlicnom tehnikom,a slavonija je puna talentiranih nogometasa,osijek mora ici naprijed,cudno je da je ovako pao

  • cassini 14.06.2015.

    Besek melje bez dokaza...to kaže svako...samo me zanima koliku odštetu ili otpremninu dobije kad mu raskinu ugovor zbog loših rezultata...dok got ima toga nijedan trener neće dat sve od sebe nego par kola i dobra svota na račun...eh kad bi tak i kod privatnika moglo...

  • Anakin 14.06.2015.

    Neka proradi ta dravska veza u pozitivnom smjeru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare