Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bijelo-plavi predstavili trenera: Dražen Besek preuzeo Osijek

Bijelo-plavi predstavili trenera: Dražen Besek preuzeo Osijek
5

Mogu vam obećati da ću poštivati samo rad i obvezu prema povjerenju koje mi je klub dao, a to je da se ne ponovi prošla sezona, rekao je Besek na predstavljanju

VIDEO

Hrvatski prvoligaši u pauzi do početka nove sezone idu u nove promjene. Nakon Lokomotive, Hajduka, Slaven Belupa i Zagreba, novog trenera dobio je i Osijek. Varaždinac Dražen Besek (52) nakon tri godine vraća se u HNL preuzeti bijelo-plave.

- Dolazim s Drave na Dravu da vidim prijatelje i poznanike s kojima sam se puno puta susretao. Nadam se da ćemo dobro surađivati. Mjesec sam se dana odmarao i, čim je došao poziv od gospodina Kerića, nisam puno razmišljao jer Osijek ima navijače koji su obveza klubu - rekao je na predstavljanju Besek koji je protekle tri godine, nakon odlaska iz Zagreba, proveo u Kini.

"Obećajem da se neće ponoviti prošla sezona"

Besek je dobio misiju odvesti Osijek u mirne vode nakon turbulentnih završnica u zadnje dvije sezone, u kojima su u posljednjim minutama spašavali prvoligaški status.

- Mogu vam obećati da ću poštivati samo rad i obvezu prema povjerenju koje mi je klub dao, a to je da se ne ponovi prošla sezona. Prolazili ste kroz stresne situacije i mislim da vam to nije bilo ugodno. Ali na kraju ste smogli snage da se izvučete iz toga i to vam mora biti dobra škola - rekao je novi trener Osijeka na obraćanju igračima u svlačionici Gradskog vrta.

"Hrabar je, voli mlade igrače i super izgleda"

Novi potpredsjednik slavonskog prvoligaša Mirsad Kerić iz njemačke investicijske kuće HFK objasnio je kako je došlo do odabira Beseka za poziciju trenera:

- Imao sam određeni popis imena u konkurenciji za trenera Osijeka. Jedan od najvažnijih uvjeta bio je hrabrost, da našu mladost podigne na noge, da joj određenu minutažu i ugradi je u prvu momčad profesionalaca, što je Dražen Besek već nekoliko puta potvrdio - rekao je Kerić i dodao:

- Radi se o radnom treneru koji radi modernom metodikom, koji je educiran na najvišim našim i međunarodnim standardima i koji je radio u inozemstvu. Kad netko dobiva jednu ponudu za drugom, onda se zna da ima kvalitetu. Dražen Besek vrlo dobro zna i njemački, što je važno za komunikaciju s ulagačima, i izgleda super.

"Igrači, znajte da sam pravedan"

- Odmor je gotov, nadam se da ste se dobro odmorili i osjetili pozitivnu atmosferu koja se u posljednje vrijeme događala oko kluba. Ljudi koji me poznaju, znaju da sam pravedan. S te strane, ne morate se brinuti, nego voditi računa o sebi i koliko ste spremni - zaključio je Besek u obraćanju igračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger