To je to što me zanima!

Bilan: Zubac i Žižić moraju još pure jesti da dođu na moj nivo

Cedevita je pobijedila Cibonu 81-69 i došla na prvo mjesto ABA lige. Miro Bilan do poluvremena zabio je 19, a nakon utakmice skromno je tek rekao "Zadovoljan sam"
Vidi originalni članak

Prvi put ove sezone Cibona je na raspolaganju imala oba centarska supertalenta, Antu Žižića i Ivicu Zubca, ali što joj to vrijedi kad je s druge strane bio Miro Bilan... Cedevita je slavila u Draženovu domu 81-69 i zadržala prvo mjesto ABA lige.

Već nakon prve četvrtine Cedevita je imala 15 razlike. Bilan je briljirao, zabijao je kako je htio, a na poluvremenu je već imao 19 koševa uz samo jedan promašaj. Zaustavio se na 25 poena, sedam skokova i tri blokade, ali u drugom poluvremenu manje je igrao jer je utakmica rano bila riješena. Istaknuo je ozbiljnu kandidaturu da treći put u nizu bude najbolji igrač kola ABA lige.

- Prerano smo se opustili, trebali smo dobiti i uvjerljivije. Moja igra? Zadovoljan sam jer sam pomogao momčadi - skromno je rekao Bilan, koji je imao težak zadatak boriti se pod koševima s dvojicom mladih lavova, budućnosti hrvatske košarke.

- Uvijek mi je teže igrati protiv mladih i talentiranih jer se žele dokazati protiv mene, a ja im onda moram pokazati da treba još pure pojesti da dođu na moju razinu. Potpuno su različiti igrači. Žižić je brži, odlično trči i iskače u obrani, a Zubac je sličniji meni, ‘stara škola’. Bit će zanimljivo pratiti njihov razvoj idućih desetak godina - kaže Bilan.

Složio se i Zubac da je Bilan još daleko ispred, ali...

- Nismo se ‘potukli’ s njim, mogli smo odigrati bolje, sve je kažnjavao - rekao je Zubac, koji je ubacio 10 koševa, a Ante Žižić s 13 je bio najefikasniji među "vukovima".

Idi na 24sata

Komentari 8

  • humscro 24.12.2015.

    Dobro,istinu je rekao.Zasad se još ne mogu s Bilanom uspoređivati.

  • bare000 23.12.2015.

    sta taj bilan umislja???

  • 23.12.2015.

    Njihovo vrijeme tek dolazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare