To je to što me zanima!

Bilardo: Lionel Messi bi trebao igrati desno krilo

Vjerojatni prvi asistent Diegu Maradoni na čelu argentinske reprezentacije, Carlos Bilardo, izjavio je da je Messiju mjesto uz desnu aut-liniju
Vidi originalni članak

Po meni, Messi bi morao igrati na mjestu desnog krila, te otamo djelovati prema središnjici, izjavio je Bilardo za subotnje izdanje madridske Marce. Njega kao asistenta i Maradonu kao izbornika Argentinski bi nogometni savez (AFA) trebao potvrditi u utorak. Bilardo, u Argentini poznat i kao Narigon (Nosonja), vodio je 'gauče' na Svjetskim prvenstvima 1986. i 1990. godine. S Maradonom kao glavnim igračem u Meksiku je osvojio zlato, a u Italiji srebro.
- Mislim da je to Messijeva najbolja pozicija, na tom mjestu može donijeti najviše. Ipak, moram još prije svega razgovarati s njim, vidjeti gdje se on osjeća najugodnije. Agüero, s druge strane, ima sve neophodno za središnjeg napadača. Mora igrati u sredini, bilo kao prvo ili drugoistureni igrač – nastavio je Bilardo, nagovijestivši mogućnost preseljenja u Europu kako bi što bolje mogao pratiti reprezentativne kandidate.
- Tako sam učionio i prije Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine. Urodilo je plodom. Imao sam za to i posebne metode. O igračima sam razgovarao s taksistima koji su me vozili, kao i s recepcionerima u hotelu. Na koncu, kontaktirao sam i klupske trenere kandidata – otkrio je Nosonja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare