To je to što me zanima!

Bild: Schumacher sljedeće godine vozi za Mercedes GP

Sedmerostruki prvak u F1 Michael Schumacher ipak se vraća u 'oktanski cirkus'. Bivši Brawn GP nudi mu plaću dvostruko manju od Alonsove...
Vidi originalni članak

Michael Schumacher vraća se u Formulu 1. Sljedeću će godinu provesti kao član momčadi Mercedes GP, tvrdi tiražni njemački dnevnik Bild.
"Dragi ljubitelji Formule 1, molimo vas zavežite pojaseve: Rekorder po broju naslova svjetskog prvaka Michael Schumacher (40) sljedeće će sezone biti na startu u bolidu novih srebrnih strijela i time proslaviti jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta", piše Bild u tekstu pod naslovom "Schumi i Mercedes: Sada nedostaje još samo potpis".
Također, isti izvor raspolaže informacijom da je postignut usmeni dogovor oko jednogodišnjeg ugovora između sedmerostrukog bivšeg svjetskog F1 prvaka i momčadi nastale iz Brawn GP-a.
"Schumi i Mercedes - ispunit će se san svih njemačkih navijača Formule 1", dodaje se.
- Potpis je samo formalnost. Schumacher se osjeća zdravo i spremno. Posljednji su testovi bili u potpunosti pozitivni. On gorljivo čezne za povratkom i ne može dočekati novu suradnju s Rossom Brawnom - kaže neimenovani Bildov izvor.
Schumacher i Brawn, podsjetimo, surađivali su kod svih Nijemčevih naslova (dva u Benettonu, pet u Ferrariju). Navodno bi sljedećega tjedna cijeli posao trebao biti i službeno potvrđen. Mercedes GP spreman je izdvojiti godišnju plaću od osam milijuna eura za sedmerostrukog svjetskog prvaka. Njemački pilot je zaliječio ozljedu vratu zbog koje je morao odgoditi svoj povratak u najprestižnije automobilsko natjecanje. U drugom dijelu protekle sezone Schumacher je trebao zamjeniti ozlijeđenog Massu, no neugodna ozljeda nije mu dopuštala velike napore. Još jedna legenda F1 Niki Lauda tvrdi da Schumiju neće smetati četverostruko manja plaća od one koje je zarađivao na vrhuncu karijere. Za usporedbu, nekoć najbogatiji pilot Formule 1 zarađivao bi dvostruko manje od Fernanda Alonsa koji zarađuje 16 milijuna eura godišnje, dok Lewis Hamilton u McLarenu prima iznos od 14,5 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zed_zed 12.12.2009.

    mercedes i schumi - bit će ovo luuuda sezona u njemačkoj.

  • badro delgado 12.12.2009.

    miki22-the best of the best is coming back.....Samo da znas jednu informaciju-juce je Ayrton Senna proglasen za najboljega vozaca svih vremena!!! Bivši trostruki svjetski prvak u formuli 1, Brazilac Ayrton Senna proglašen je najboljim vozačem svih vremena u izboru svojih kolega vozača koji je proveo britanski magazin Autosport. U izboru je sudjelovalo 217 sadašnjih i bivših pilota F1 koji su ukupno sakupili 9.194 nastupa u formuli 1, te ukupno 270 pobjeda. Senna, koji je smrtno stradao 1994. godine na stazi u Imoli, slavio je ispred Michaela Schumachera i Juana Manuela Fangia. Među pet najboljih su i Alain Prost i Jim Clark.

  • miki22 12.12.2009.

    the best of the best is coming back!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare