To je to što me zanima!

Dinamov grb od 75 kvadrata: Tu su igrali Modrić i Eduardo

HVALA, IGORE Za kultni Dinamov grb u Dugavama kroz šalu kažu da je jedini koji se vidi iz svemira. Navijači su grb od 75 kvadrata obnovili, a Igor Bišćan kupio im je farbu i opremu
Vidi originalni članak

Dugave su odavno poznate kao zagrebački kvart s jednim od najvećih udjela navijača kojima je u krvi plava boja. Za kultni Dinamov grb u Dugavama, koji je najveći u Hrvatskoj, kroz šalu kažu da je jedini koji se vidi iz svemira.

Bez ozbira što se zasad iz svemira vidi samo to da Dinamo nema igru na startu nove sezone, navijači iz Dugava organizirali su se i na radnu subotu obnovili jednu od kvartovskih znamenitosti koja prekriva asfalt na autobusnom okretištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Grb od 75 kvadrata

- Grb je nastao 1999. godine kao neka zaj***ncija. Ideja je krenula nakon nekoliko piva, skupili smo lovu, pomogli su i tadašnji igrači Dinama, nećemo ih sad imenovati - rekao je Micika, jedan od inicijatora grba.

Na ovom se mjestu 2005. godine postrojila cijela Dinamova momčad, a više od 2000 navijača napravilo je feštu dok su Eduardo, Marić i Chago dijelili stotine autograma najmlađima. Bila su to vremena kad su Dinamo i BBB bili jedno.

- Boja je friška pa ne smijemo još hodati po njemu. Počeli smo u petak, napravili šablonu, to nam je oduzelo najviše vremena, neka četiri sata, a danas smo ga ofarbali. Bišćan nam je donirao sva sredstva za farbanje i zahvaljujemo mu - rekao je Mato.

Dugave će i ove godine biti domaćin tradicionalnog malonogometnog turnira koji počinje 25. kolovoza, a završava dva dana kasnije na igralištu Osnovne škole Dugave, koji metar od velikog grba. 

Turnir je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera.

A sad opet 11 naslova zaredom

Ovo je asfaltna boja, puno koštaju, 3000 kuna. Plava je po narudbži, crvena također, bijelu i žutu nije problem pronaći jer ih ima zbog zebri i autobusnih stajališta. Ma, sad smo mirni deset godina, kaže Micika.

- Koliko mi znamo, ovo je najveći grb. Kad smo ovo napravili 1999. godine, svi su kvartovi to počeli raditi. Mi smo na neki način probili led jer je i Torcida od tada počela nešto slično u Splitu i Dalmaciji. Nikad se nitko nije bunio. - dodao je Micika.

Zanimljivo je da su grb prvi put obnovili 2005. godine, kad je počeo Dinamov niz od 11 pobjeda zaredom. 

- Sad je Rijeka bila prvak pa smo ga ponovno išli obnoviti, pa bi opet trebao krenuti Dinamov niz - nasmijao se Mato.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Izabran 20.08.2017.

    Kak ide ona od grdovica "tu sam rođen ja" Dugave Republika!!!

  • volimpršut 19.08.2017.

    Taj grb je precrven...

  • Đuro štalsky 19.08.2017.

    i ja imam grb v štali još od 1971,samo na 3/4 manji

Komentiraj...
Vidi sve komentare