Dinamov grb od 75 kvadrata: Tu su igrali Modrić i Eduardo | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 56

Dinamov grb od 75 kvadrata: Tu su igrali Modrić i Eduardo

Dinamov grb od 75 kvadrata: Tu su igrali Modrić i Eduardo
7

HVALA, IGORE Za kultni Dinamov grb u Dugavama kroz šalu kažu da je jedini koji se vidi iz svemira. Navijači su grb od 75 kvadrata obnovili, a Igor Bišćan kupio im je farbu i opremu

VIDEO

Dugave su odavno poznate kao zagrebački kvart s jednim od najvećih udjela navijača kojima je u krvi plava boja. Za kultni Dinamov grb u Dugavama, koji je najveći u Hrvatskoj, kroz šalu kažu da je jedini koji se vidi iz svemira.

Bez ozbira što se zasad iz svemira vidi samo to da Dinamo nema igru na startu nove sezone, navijači iz Dugava organizirali su se i na radnu subotu obnovili jednu od kvartovskih znamenitosti koja prekriva asfalt na autobusnom okretištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bili smo u Dugavama: Kultni Dinamov grb dobio novo ruho Više na http://bit.ly/2uSrpfL Reporteri: Dubravko Miličić i Ivan Pavić

Posted by 24sata on 19. kolovoza 2017

Grb od 75 kvadrata

- Grb je nastao 1999. godine kao neka zaj***ncija. Ideja je krenula nakon nekoliko piva, skupili smo lovu, pomogli su i tadašnji igrači Dinama, nećemo ih sad imenovati - rekao je Micika, jedan od inicijatora grba.

Ponosni jer smo vratili DINAMOV grb u naš kvart. Velika hvala na pomoći našem frendu Igoru Igor Biscan.

Posted by Dsr Dugave Zagreb on 19. kolovoza 2017

Na ovom se mjestu 2005. godine postrojila cijela Dinamova momčad, a više od 2000 navijača napravilo je feštu dok su Eduardo, Marić i Chago dijelili stotine autograma najmlađima. Bila su to vremena kad su Dinamo i BBB bili jedno.

- Boja je friška pa ne smijemo još hodati po njemu. Počeli smo u petak, napravili šablonu, to nam je oduzelo najviše vremena, neka četiri sata, a danas smo ga ofarbali. Bišćan nam je donirao sva sredstva za farbanje i zahvaljujemo mu - rekao je Mato.

Dugave će i ove godine biti domaćin tradicionalnog malonogometnog turnira koji počinje 25. kolovoza, a završava dva dana kasnije na igralištu Osnovne škole Dugave, koji metar od velikog grba. 

Turnir je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera.

A sad opet 11 naslova zaredom

Ovo je asfaltna boja, puno koštaju, 3000 kuna. Plava je po narudbži, crvena također, bijelu i žutu nije problem pronaći jer ih ima zbog zebri i autobusnih stajališta. Ma, sad smo mirni deset godina, kaže Micika.

- Koliko mi znamo, ovo je najveći grb. Kad smo ovo napravili 1999. godine, svi su kvartovi to počeli raditi. Mi smo na neki način probili led jer je i Torcida od tada počela nešto slično u Splitu i Dalmaciji. Nikad se nitko nije bunio. - dodao je Micika.

Zanimljivo je da su grb prvi put obnovili 2005. godine, kad je počeo Dinamov niz od 11 pobjeda zaredom. 

- Sad je Rijeka bila prvak pa smo ga ponovno išli obnoviti, pa bi opet trebao krenuti Dinamov niz - nasmijao se Mato.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner