To je to što me zanima!

'Bilić Boysi' kod Bozanića, Marković ne zna sve igrače

Hrvatsku reprezentaciju i cijeli stručni stožer na Kaptolu je primio kardinal Josip Bozanić. Zaželio im je sreću u kvalifikacijama za EP 2012. godine
Vidi originalni članak

Izbornik Slaven Bilić, reprezentativci i stručni stožer stigli su na Kaptol na poziv kardinala Josipa Bozanića. Tamo je bio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji je prvi uzeo mikrofon.
- Velika je sreća što ste nas primili. Nogomet je ponos i hvala vam na priznanju. Nogomet ima velike poveznice s Crkvom. Nadbiskup Bauer 1912. godine poklonio je zemljište gdje je danas maksimirski stadion. Već je tada vidio što će ova reprezentacija sve biti - rekao je Marković i poklonio Bozaniću kristalnu loptu.
Kapetan Darijo Srna kardinalu je dao pravu s potpisom svih igrača. Izbornik Bilić donio je dres s brojem '7' za kardinala. Bozanić je uzvratio medaljama s likom Majke Božje Bistričke. Zatim se Bozanić rukovao sa svim igračima, a Marković ih je trebao predstavljati. Uspio je predstaviti Srnu, Modrića... a onda je malo zapelo. Pa je Strinića i Jelavića prešutio. Za Olića je rekao: "Ovo je centarfor Bayerna", za Gabrića: "Otac mu je bio vrhunski nogometaš", a kad je na red došao Rakitić, Marković je izustio: "Ovaj je odličan." Pričao je i kardinal Bozanić.
- U ime Crkve imate najbolje želje. Vi na osobit način osjećate što čovjek može učiniti uz trud i nastojanje. Uspjesi su došli jer ste obdareni od Boga. On je Taj koji daje i poziva na suradnju. Ciklus koji je pred vama traži napor, a nogomet je u službi čovjeka. Povezuje i omogućuje da se ljudi ugodno druže. S ponosom ćemo vas gledati i željeti uspjeh. Pratit ćemo vas molitvom od Latvije do Izraela. Želim da ono što je pred vama bude blagoslovljeno od Boga - rekao je Bozanić.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • buffon_boy 31.08.2010.

    Za Dinamo potpisalo Riquelmeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znači, ne mogu vjerovati; Ovakva igračina u Maksimiru, svaka čast Mamiću! Nemam riječi!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • flip_flop 31.08.2010.

    glavno da je preds. HNS. sramota nezna ni tko igra za reprezentaciju, tko toga može smjenit samo da mi je znat

  • lexaurin 31.08.2010.

    Jel idu i kod pravoslavnog popa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare