To je to što me zanima!

Bilić: Dinamo i Hajduk bili su bratski klubovi, a sad...

Igrao sam derbije i u bivšoj državi, a na tribinama se pjevalo 'Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska’. Sad je sve drukčije, kaže Slaven Bilić
Vidi originalni članak

Slaven Bilić gostovao je na tribini Edukacijom protiv nasilja u Splitu. Zasuli su ga pitanjima, a najzanimljivije je bilo pitanje učenika kojeg je zanimalo kad je nastala ovolika mržnja Hajdukovih i Dinamovih navijača.
- Igrao sam derbije i u bivšoj državi, a na tribinama se pjevalo 'Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska’. Prve dvije sezone HNL-a bilo je još kako-tako, a od 1993. sve je krenulo naopako. Kao da se sva takoreći mržnja prema srpskim klubovima usmjerila na Hajduk ili Dinamo - rekao je hrvatski izbornik i nastavio o pirotehnici:
- Svugdje je zabranjena, ali u nas nikog ne kažnjavaju. Ne mora kazna biti zatvor. Nekom je kazna da, primjerice, sudjeluje na ovakvoj tribini - našalio se Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tahuti 15.05.2009.

    faktor mržnje 80: 1.crvena zvezda,2.partizan,3.ofk beograd,4.borac,5.sarajevo,6.dinamo.7.vojvodina.......pa ostao samo dinamo....dobro kaže štimac\"vratite yugo ligu\" i da vidiš...bratska ljubav i krvi do koljena...kao 90.-91.

  • taurus1986 15.05.2009.

    Aj ne se...e tu bzvz torcida i bbb su se uvik mrzili isto ka i dinamo i hajduk i tocka!! MRZIN DINAMO!!!!! HAJDUK ŽIVI VJEČNO!!!

  • tahuti 15.05.2009.

    a da se sjetiš koliko je lažiranja bilo u 90-tima,na račun hajduka?penali,kada god treba za \"croatiu\" ,lažirane tekme-- kupovina prosinečkog u dinam-croatiu! hajduk-tvoj hajduk,biliću,otpisuje sevilji dug od 1,5 miliona maraka za mornara i onog drugog; ostatalih 1,5 mil.maraka uzeto je iz mirovinskog fonda !!! HALO ! širić kupuje igrače osijek u pola bijelog dana u kafiću u centru-da ih \"motivira\" protiv hajduka. nikada,nikada osijek kući nije pobjedio dinamo,niti su pokušali. cibalia-osijek-kup99-sinovčić \"sudi\"-novalić i šeks djele trofej.utakmicu je produžio dok Os nije zabio dva gola.mogu dva dana tipkati,što se sjećam,a mjesec što sam zaboravio. evo odakle mržnja-od tolikh nepravdi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare