To je to što me zanima!

Bilić i suradnici žive nogomet i do pet ujutro

Predanost je ono što Bilića razlikuje od drugi stručnjaka. Igrači ga vole zbog prijateljskog odnosa, ali svi i poštuju njegov autoritet
Vidi originalni članak

Mi znamo što nas čeka. Svjesni smo da je trenutak težak, a da očekuju da se plasiramo na Euro, bila je prva izjava Slavena Bilića kao novog izbornika.
Za suradnike je postavio Asanovića, Jurčevića i Prosinečkog, ali malo je tko vjerovao da se Hrvatska nakon debakla u Njemačkoj može ponovno uzdići.
- Teško je, svakako, ali to je ništa u usporedbi s mjesecima u bolnici. To je bila borba. Ležao sam u krevetu i samo želio da budem zdrav. Sve su utakmice i svi problemi naspram toga – nula. 
Tako je Bilić govorio uoči utakmice s Rusima, prve u kvalifikacijama, nakon što su mu Srna, Olić i Balaban pobjegli u Fontanu, a Šimić i Šimunić imali kartone.
- Možemo tamo ne izgubiti, siguran sam – danima je ponavljao, ali nitko nije vjerovao.
U Moskvi je Hrvatska odigrala odlično, trebala je i pobijediti.
- Šteta, imali smo ih – rekao je nakon te utakmice, koja je usmjerila  kvalifikacije.
Došla je Engleska, pobijedili smo 2-0 i Bilićevoj viziji o Eduardu, Modriću, Ćorluki, Petriću… svi su odjednom počeli vjerovati.
- Moji suradnici i ja živimo nogomet. Nakon svake utakmice sjedimo i razgovaramo. Nekad i do pet ujutro. Drukčije ne znamo.
Od drugih ga razlikuje baš ta predanost. Nema reprezentativca kojeg nije posjetio u njegovu gradu. Baš zbog tog prijateljskog odnosa igrači ga vole, ali nijedanput nije zbog toga zapostavio autoritet. Još od slučaja “Fontana” do slučaja “Šerić”. A ono malo vremena što nije u nogometu koristi za djecu. Juri iz Zagreba do Splita da bude sa sinom Leom i kćerkicom Alani.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare