To je to što me zanima!

'Bilić je inteligentan poput Mourinha dok je bio ovdje'

Slaven uvijek misli jedan korak unaprijed i o tome kako iskoristiti i najmanju prednost u odnosu na suparnika, hvalio je Lampard hrvatskog izbornika
Vidi originalni članak

Veznjak Chelseaja Frank Lampard pun je pohvala na račun svog nekadašnjeg suigrača i mentora Slavena Bilića.
- Slaven je vrhunski čovjek, dobar dečko, a vodeći Hrvatsku je pokazao da će biti vrhunski trener - kaže Englez, koji je s Bilićem igrao u West Hamu. Tada je Lampard tek počinjao u seniorskim vodama. Iz tih mu je dana Bilić ostao u jako ugodnom sjećanju.
- Najviše pamtim Slavenov veliki karakter. Doći iz inozemstva i ostaviti takav dojam na terenu i izvan njega, pokazuje koliko je inteligentan. Bio je od velike pomoći mladim igračima, posebno meni i Riju Ferdinandu. Uzeo nas je pod svoje krilo, doista je bio fantastičan - rekao je 31-godišnji nogometaš. Lampard ima samo pozitivne misli i o mogućnosti da hrvatski izbornik jednog dana postane menadžer u Premier ligi.
- Kad god slušam Slavena, govori o bliskom odnosu sa svojim igračima, kao da su obitelj. Vrlo je bitno za moderne menadžere da imaju takvu vezu s igračima koji u takvoj situaciji daju više. Uvjeren sam da bi mnogi igrači voljeli raditi sa Slavenom, budući da je imao takav odnos sa mnom i s Ferdinandom. Nisu svi suigrači takvi da žele pomoći.
Nakon silnih pohvala, osvrnuo se Lampard i na izjave koje je Bilić davao posljednjih dana, uoči utakmice engleskih i hrvatskih nogometaša u srijedu na Wembleyju, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. Posebno je novinare zanimalo što misli o Bilićevoj izjavio kako je Engleska pod Fabijem Capellom izgubila svoju prepoznatljivost.
- To bi mogla biti obrnuta psihologija. Slaven je vrlo inteligentan, gotovo kao Jose Mourinho dok je bio u Chelseaju. Uvijek misli jedan korak unaprijed i o tome kako iskoristiti i najmanju prednost u odnosu na suparnika. Možda Slaven i ne misli to što govori, samo igra psihičku igru. Ako to radi, onda to radi vrlo dobro. Bitno je da se ne uvučemo u to.
- Nema smisla slušati takve priče. Sve je to samo začin na ovako veliku utakmicu i to je dobro jer se gradi dodatna napetost - zaključio je Lampard.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • the.king 08.09.2009.

    Koliko god jedva čekam početak toliko se i pribojavam.

  • ducy18vk 08.09.2009.

    NEZNAM STA JE OVO jedan dan govore osveta ovo ono a danas sve najbolje o hrvatima...al nikad u zivotu nisam vise cekao tekmu od ove jednostavno zivim za srijedu..AJMO HRVATSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Spir1t 08.09.2009.

    JAde barem neko posten od njih koji je rekao istinu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare