Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Bilić je inteligentan poput Mourinha dok je bio ovdje'

'Bilić je inteligentan poput Mourinha dok je bio ovdje'
1

Slaven uvijek misli jedan korak unaprijed i o tome kako iskoristiti i najmanju prednost u odnosu na suparnika, hvalio je Lampard hrvatskog izbornika

VIDEO

Veznjak Chelseaja Frank Lampard pun je pohvala na račun svog nekadašnjeg suigrača i mentora Slavena Bilića.
- Slaven je vrhunski čovjek, dobar dečko, a vodeći Hrvatsku je pokazao da će biti vrhunski trener - kaže Englez, koji je s Bilićem igrao u West Hamu. Tada je Lampard tek počinjao u seniorskim vodama. Iz tih mu je dana Bilić ostao u jako ugodnom sjećanju.
- Najviše pamtim Slavenov veliki karakter. Doći iz inozemstva i ostaviti takav dojam na terenu i izvan njega, pokazuje koliko je inteligentan. Bio je od velike pomoći mladim igračima, posebno meni i Riju Ferdinandu. Uzeo nas je pod svoje krilo, doista je bio fantastičan - rekao je 31-godišnji nogometaš. Lampard ima samo pozitivne misli i o mogućnosti da hrvatski izbornik jednog dana postane menadžer u Premier ligi.
- Kad god slušam Slavena, govori o bliskom odnosu sa svojim igračima, kao da su obitelj. Vrlo je bitno za moderne menadžere da imaju takvu vezu s igračima koji u takvoj situaciji daju više. Uvjeren sam da bi mnogi igrači voljeli raditi sa Slavenom, budući da je imao takav odnos sa mnom i s Ferdinandom. Nisu svi suigrači takvi da žele pomoći.
Nakon silnih pohvala, osvrnuo se Lampard i na izjave koje je Bilić davao posljednjih dana, uoči utakmice engleskih i hrvatskih nogometaša u srijedu na Wembleyju, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. Posebno je novinare zanimalo što misli o Bilićevoj izjavio kako je Engleska pod Fabijem Capellom izgubila svoju prepoznatljivost.
- To bi mogla biti obrnuta psihologija. Slaven je vrlo inteligentan, gotovo kao Jose Mourinho dok je bio u Chelseaju. Uvijek misli jedan korak unaprijed i o tome kako iskoristiti i najmanju prednost u odnosu na suparnika. Možda Slaven i ne misli to što govori, samo igra psihičku igru. Ako to radi, onda to radi vrlo dobro. Bitno je da se ne uvučemo u to.
- Nema smisla slušati takve priče. Sve je to samo začin na ovako veliku utakmicu i to je dobro jer se gradi dodatna napetost - zaključio je Lampard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz