To je to što me zanima!

Bilić: Jelavić je “Hrabro srce”, bit će pojačanje Rangersima

Slaven Bilić poručio je svom bivšem treneru Walteru Smithu, današnjem menadžeru Rangersa, da će u povratniku Nikici Jelaviću imati najveće pojačanje u ovoj sezoni...
Vidi originalni članak

Hrvatski napadač je, podsjetimo, početkom listopada u utakmici protiv Heartsa zadobio tešku ozljedu gležnja od koje se još uvijek oporavlja, pa tako neće igrati ni u današnjem Old Firm derbiju protiv Celtica. No, njegovo je stanje, ipak, sve bolje i sredinom mjeseca bi ponovno mogao pomagati suigračima kojima se pridružio prošlo ljeto, došavši iz bečkog Rapida.

Bilić je uvjeren kako njegovom reprezentativcu neće trebati puno vremena da se ponovno pokaže u punom svjetlu u dresu Rangersa.

- Čuo sam da je Walter rekao kako u siječnju neće dovoditi nove igrače jer nema novaca. No, navijači Rangersa će dobiti novoga igrača u Jelaviću. Jose Mourinho je rekao da će njegovo najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku biti povratnik Kaka. Ista je stvar i s Walterom koji će dobiti Jelavića - poslao je Bilić, u razgovoru za Daily Record, poruku svome bivšem treneru iz Evertona.

- Za Nikicu je ovo nova ozljeda, ali nije mu prva. U karijeri je već imao teških trenutaka iako mu je tek 25 godina. Dan nakon što se ozlijedio me nazvao i rekao: “Šefe, ovo je moja peta ili šesta ozljeda, ali vratit ću se još jači”. I u prošlosti se vraćao jači nakon svake ozljede, tako da vjerujem da će i sada biti bolji igrač nego kad je tek došao u Rangers.

- Nikica je tipično “Hrabro srce”. Cijelo smo vrijeme u kontaktu i mogu reći da je on vrlo pozitivan. Jedva čeka da se vrati. On je poseban karakter, rođen je takav, ali još više snage je dobio iz ozljeda koje je imao u ranoj fazi svoje karijere - dodao je Bilić za kojeg će Jelavićev povratak također biti iznimno važan.

- Hrvatska u ovom trenutku ima dobre napadače, ali tijekom prošle nam je godine postao iznimno važan. Nije dosad bio regularan član najjače postave, ali Hrvatska ima 15 vrhunskih igrača, a on je jedan od njih. Sretan sam što ga imam i s uzbuđenjem čekam njegov povratak. Prvo ga želim vidjeti kako igra i zabija za Rangers, a potom će se vratiti i u hrvatsku reprezentaciju.

Jelavić je u šest utakmica, koliko ih je uspio odigrati za Rangers, zabio četiri gola pokazavši na taj način da će biti pravo pojačanje za škotskog prvaka.

- Mnogo ljudi u Hrvatskoj zbog Nikice s većim zanimanjem prati Rangers. Ali, ionako svi ovdje znaju za taj klub. Najprije je u njemu bio Dado Pršo, a sada je i Jelavić - zaključio je Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Brčak 02.01.2011.

    JE LAV IĆ do prvaka

  • hemerfol 02.01.2011.

    jax nije to neka ironija...ne igra tu vjera nego para.....uostalom mislis na legendu dadu prsu,koji je meni legenda ali mislim da on nije bas neki katolik...poprilicno sam siguran da je prso srpskih korijena i pravoslavne vjeroispovjesti...mada to nije bitno jer je bio veliki igrac i mnogo dao za hrvatsku

  • JAX 02.01.2011.

    Koja ironija, da inače veliki vjernici od naših igrača su ostavili veći trag u sektašima nego kod katoličke braće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare