To je to što me zanima!

Bilić: Leko je prekaljeni igrač, koristit će nam protiv Turske

Jerko Leko najnovije je ime na popisu izbornika Bilića za susret Hrvatske s Turskom vriejdan Eura 2012. Spreman za utakmicu s Turcima biti će i Pletikosa
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu uoči susreta s Turskom preko će pokušati osigurati plasman na Europsko prvenstvo.

Izbornika Bilića muče ozljede.Otpali su Mladen Petrić, Ivan Strinić i Dejan Lovren. Posljednji se ozlijedio i Šime Vrsaljko umjesto kojeg je pozvan iskusni Jerko Leko.

- Otpao je Šime pa smo pozvali Leku. Svi ga dobro znamo, prekaljeni je internacionalac, a može nam dobro doći i na desnom beku, poziciji koju je pokrivao Šime. To je igrao protiv Reala i Lyona i to sasvim dobro - objasnio je Slaven Bilić.

Jerko Leko nije nastupao za reprezentaciju pune dvije godine, ali presretan je pozivom za utakmice s Turskom.

- Presretan sam, vračam se nakon dvije godine. Bio sam presretan kada me nazvao izbornik Bilić. Vjerujem da mogu pomoći iskustvom, a igrao sam u Turskoj pa znam dosta o njima i njihovim ambicijama - uvjeren je Dinamov igrač.

- Sretan sam što sam opet u reprezentaciji, nadam se da ću im moći pomoći - optimističan je Leko

Zdravstveni problemi, ozljede i naporna prvenstva uzela su danak na igračima što je Bilić pokušao riješiti pozivom stručnjaka za kondicijsku pripremu sportaša.

- Za ove dvije utakmice pozvali smo i Miljenka Raka zbog specifične zdravstvene situacije nekih igrača, a Rak dobro zna naš sistem rada - nastavio je Bilić, usmjeren na fizičko stanje igrača.

Između svih loših vijesti stigla je i jedna dobra. Izbornik Bilić najavio je kako će u utakmicama protiv Turske na vratima reprezentacije ipak stajati Stipe Pletikosa.

Pletikosa je dva dana u Splitu odradio terapiju, a danas ima i golmanski trening. Sutra će normalno trenirati i to je izuzetno dobra vijest za nas jer će biti spreman za Tursku.

Mario Mandžukić koji igra za njemački Wolfsburg nije stigao s ostalim igračima na okupljanje.

- Mandžukić je trebao stići ranijima avionom, ali nakon teškog poraza trener Magath ih je natjerao da dva puta pogledaju snimku utakmice i danas su imali trening i zato dolazi kasnije - prepričao je razlog izostanka igrača Bilić.

No, sutra će svi biti prisutni na treningu reprezentacije.

- Svi osim  Schildenfelda doći će sutra na trening - najavio je Bilić.

Dobre vijesti stigle su i iz turskog tabora. Za reprezentaciju neće nastupiti Sahin.

- Nema ga, ali s jedne strane je to razumljivo. Na toj poziciji imaju dobre igrače, a Sahin nije u formi. Nama nedostaje puno igrača, ali mi smo optimisti i vjerujem da imamo dobru priliku za Euro - uvjeren je izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • emo keš 07.11.2011.

    Ma ovog panja nebi ni mamić pozval u repku :/

  • LAKY LUK 07.11.2011.

    zaboravi na buljata ovaj bilic nesto jako trosi.. buljata se jedva hnl rijesi da nisu dali milijun uz njega nikad nebi otiso

  • SpužvaBob 07.11.2011.

    Zar se Leko nije oprostio od repke, pa nije lud da si uprlja kraj karijere, jel netko provjerio da li se ovaj Bilić drogira ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare