To je to što me zanima!

Bilić neće reći 'da', nestao je mit o velikoj momčadi...

Znam da će doći kraj, ali uvijek ću biti ponosan na ovo što smo napravili, rekao je Bilić nakon Eura u Austriji. Kako se čini, kraj bi mogao biti sve bliže...
Vidi originalni članak

Tko je novi izbornik, bilo je često pitanje u subotu oko ponoći, a još češće u nedjelju ujutro. Bilo je tu i cinizma i zločestoće, ali i mnogo istine. Jer i Biliću je postalo jasno da se rasturila “obitelj”.
- Znam da će mi svi nakon prvog poraza govoriti da sam neiskusan, da nemam pojma. To tako funkcionira, ali samo molim sve: pustite igrače, obrušite se na mene - govorio je Slaven Bilić u doba najveće slave, nakon prve pobjede protiv Engleza. Govorio je tad “mi smo zaslužni”, pričao je o “obitelji i momčadi”.
- Znam da će doći kraj. Ali uvijek ću biti ponosan na ovo što smo napravili, što smo stvorili posebnu momčad, ekipu, atmosferu - rekao je uoči Europskog prvenstva.
Nije za poraz od Turske okrivio Klasnića i Petrića, koji su stajali u zaleđu nadajući se da će zabiti gol, nije krivio Pletikosu, koji nikad nije “obranio nemoguće”, nije nikad otkrio tko to zapravo nije želio pucati penale. Rekao je “ja sam jedini krivac”. I sve dok je bilo šanse da vidi SP, Bilić je stajao uz “obitelj”. Sve probleme gurao je pod tepih da bi zadržao mit o posebnoj momčadi, koji se raspao u nekoliko tjedana.
- Slaven zna da, ako želi ostati izbornik, samo to mora reći i sve ćemo srediti. Jest, ovakvim raspletom izgubili smo mnogo novca, ali Slaven je bio i ostao naša želja - kaže Vlatko Marković.
No Bilić će teško u srijedu reći da ostaje jer je shvatio da je nestao mit o velikoj momčadi. Da je umjesto “mi” ostao “on”. Da je sam i da je za to - sam kriv.

ŠTO ILI TKO NAKON BILIĆA?
PROSINEČKOG OBOŽAVAJU SVI IGRAČI I NAVIJAČI
Čim se pojavi na treningu, svi igrači odmah se oraspolože. Prosinečkog obožavaju svi hrvatski reprezentativci, drag je svima. Samo što Žuti ima zdravstvenih problema.
GUUS HIDDINK ILI FABIO CAPELLO KAO PUTOKAZ
Reprezentacija Rusije bila je u velikom padu dok na klupu nije sjeo Nizozemac Guus Hiddink. Engleze je preporodio Talijan. Možda je vrijeme i za stranog izbornika...
ŠTIMAC GLAVNI KANDIDAT ZA NASLJEDNIKA
Želim biti hrvatski nogometni izbornik nakon što Slaven Bilić napusti taj posao, oglasio se Igor Štimac, aktualni trener Zagreba. No ne slaže se s Vlatkom Markovićem.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mayhem26 12.10.2009.

    Novi izbornik bi mogao biti samo Prosinečki....po mom misljenju on jedino i zasluzuje da ga nasljedi,a na kraju ce ispasti da ce ona spodoba Štimac zasjesti na klupu izbornika jer ce mu to Fosil Marković srediti kako nebi napadao njegovu fotelju predsjednika HNS-a......

  • N_G 11.10.2009.

    Eto sto su ti Balkanci, pa covjek je postigao veliki uspjeh, a na svakom putu ima uspona i padova. Znaci sad ga treba pustiti i zaboraviti sve dobro sto je napravio...CCC I na kraju ako ode svi ce pljuvati po njemu ko da nikada nista nije postigao....Tipicni balkanizam, dok neko postize uspjeh super nam je kad malo posrne svi mu ledja okrenu..

  • majmun66 11.10.2009.

    ako šugavci poput Štimca počnu dolaziti u repku,onda će mi biti stvarno svejedno što se događa s njom.Biliću ostani!

Komentiraj...
Vidi sve komentare