To je to što me zanima!

Bilić objavio putnike za Euro, idu Pamić i Sharbini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbornik Bilić objavio je popis igrača koji će igrati na Euru. Među 23 igrača nema iznenađenja, a pretpozive su dobili Manuel Pamić i Anas Sharbini
Vidi originalni članak

Nema Marka Babića, nema Jurice Vranješa, ali ima Nikole Pokrivača. To su bile i jedine dvojbe u iščekivanju popisa izbornika Slavena Bilića za Europsko prvenstvo. Kao što je i najavljivao, pozvao je igrače koji su iznijeli kvalifikacijski ciklus. Peti napadač je, baš kao što se i očekivalo, 19-godišnji Hajdukov napadač Nikola Kalinić.
- Dugo smo kombinirali, razmišljali i odlučivali. Na kraju smo zaključili da su ova 23 igrača najbolja - rekao je Bilić.
Najveće iznenađenje na popisu su dvojica igrača koji vrlo vjerojatno neće ni zaigrati na Euru. Najavljena dva mlada igrača, koji će s reprezentacijom putovati kao potencijali za budućnost, nisu Tomasov i Mandžukić, već kapetan Rijeke Anas Sharbini i lijevi branič austrijskog Red Bull Salzburga Manuel Pamić.
- Pamića smo pozvali jer smo deficitarni na poziciji koju on pokriva. A i njegova kvaliteta je takva da može uskočiti već sada, nismo ga zvali isključivo zbog budućeg potencijala. Sharbini također, i on može biti koristan već na ovom prvenstvu.
Na popisu su tri golmana, sedam braniča, osam veznih igrača i pet napadača. Iz HNL-a će na Euro tri igrača (Dinamovci Modrić i Vukojević, te Hajdukovac Kalinić), iako je Modrić igrač iz domaće lige još samo do kraja ove sezone. Prvi poziv u karijeri dobio je Nikola Pokrivač, koji nikada ranije nije bio u kombinacijama.
S druge strane, na listi nema Ivice Križanca.
- Čuo sam se s Križancem, razgovarali smo više od sat vremena. Razgovor je bio ugodan, objasnio sam mu sve i rekao da i dalje konkurira. Ali zasmetale su kritike na račun suigrača i preko toga se ne može prijeći - rekao je izbornik, koji je napokon potpisao i novi dvogodišnji ugovor.

HRVATSKA ZA EUROPSKO PRVENSTVO
GOLMANI: Stipe Pletikosa (Spartak), Vedran Runje (Lens), Mario Galinović (Panathinaikos).
BRANIČI: Robert Kovač (Borussia D.), Dario Šimić (Milan), Joey Šimunić (Hertha), Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Knežević (Livorno), Danijel Pranjić (Heerenveen), Hrvoje Vejić (Tom).
VEZNI IGRAČI: Niko Kovač (Red Bull), Luka Modrić (Dinamo), Niko Kranjčar (Portsmouth), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke), Nikola Pokrivač (Monaco), Jerko Leko (Monaco), Ognjen Vukojević (Dinamo).
NAPADAČI: Mladen Petrić (Borussia D.), Igor Budan (Parma), Ivica Olić (Hamburg), Ivan Klasnić (Werder), Nikola Kalinić (Hajduk).

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 11 BILI 06.05.2008.

    gledam koji su igraci pozvani...pa ja nevidim nigdi ime shabrijija...ili sam oslipija kao novinar koji je ovo pisa.

  • 11 BILI 06.05.2008.

    ako se ozlijede kranjcar,modric,srna i rakitic....joj sto imamo jaku sridinu niko kovac,leko,vukojevic i pokrivac. za obranu nema se sto reci osim da dario simic koji igra po novinarima u milanu...simic igra u jednom klubu sto se zove KLUPA....necemo mi u drugi krug!

  • devastation 06.05.2008.

    Danas Sharbini

Komentiraj...
Vidi sve komentare