To je to što me zanima!

Bilić: Priznajem, Joey je namjerno dobio žuti karton

Izbornik je zadovoljan pobjedom protiv Andore, kao i cijelom ovom godinom. Pogotovo je sretan što je u ovoj utakmici zabio i Luka Modrić
Vidi originalni članak

Četiri gola u mreži Andore je dobro odrađen posao. Moglo je i bolje, efikasnije, ali čemu cjepidlačiti.
- Mogli smo dati još golova, nismo, ali smo ipak zadovoljni - kao i obično, u množini, govori Slaven Bilić. U najavi utakmice je rekao da "nije lako igrati ni protiv lutaka, a kamoli protiv 11 ljudi"...
- Napravili smo trening kojim smo se pripremali za ovakvu Andoru, ali teško je probiti takvu obranu. Bilo je važno da se napadači ne guše, jer oni se dobro kreću ako se igra sporo. Plan je bio da trojica budu u samoj špici, ali nisu smjeli biti statični.
Bilića je, kao i sve koji su gledali, oduševio gol Ivana Rakitića iz slobodnjaka. Rakitića koji inače nije prvi izbor kod izvođenja prekida. Srna je tu ipak u prednosti.
- I kad igra Srna, Raketa je u kombinacijama za izvođenje slobodnih udaraca. Šteta je jedino što su obojica dešnjaci - rekao je izbornik na temu slobodnih udaraca.
Luka Modrić je promašio penal, drugi put zaredom. Promašio je i protiv Turske, ali tko nije...
- Luka je naš izvođač penala, u prošlim kvalifikacijama je to dobro radio, ali nije ništa čudno da je danas promašio. Nemam mu što zamjeriti - misli prvi čovjek našeg stručnog stožera.
I nema razloga da mu zamjeri. Uostalom, Luka je kasnije ipak zabio. I to vrlo lijepo i efektno.
- Htjeli smo dati još golova, nije nam svejedno hoćemo li pobijediti 2-0 ili 5-0. Drago mi je da je Luka zabio, akcija je bila jako lijepa - govorio je nakon utakmice Bilić, koji je s klupe u finišu utakmice vikao Šimuniću: "Žuti, žuti!" I kapetan ga je poslušao.
- Je, to je dio plana. Čekaju nas utakmice protiv Bjelorusije i Ukrajine i teško bi se Joe iz ta dva okršaja izvukao bez kartona. Bilo je planirano da dobije karton, priznajem. Nije fair-play, ali najlogičnije je - iskreno kaže izbornik.
Bila je ovo zadnja utakmica reprezentacije u ovoj godini. Nakon svega, ipak jednoj dobroj godini.
- Zadovoljan sam 2008., na Euru smo napravili nešto što Hrvatska nije uspjela još od '98. Četvrtfinale je bilo minimalan cilj, ali na kraju smo zbog svih okolnosti žalili što nismo napravili i više... U kvalifikacije nismo krenuli bajno, ali to je poraz koji se može dogoditi. Izgubili smo od Engleza, ali vratili se bodom i odličnim dojmom u Ukrajini. Tablica ne izgleda sjajno, ali nije ni baš tako loše - mišljenja je Slaven.
Povratak kvalifikacijskim utakmicama dogodit će se 1. travnja 2009., kada Hrvatska ide na Andoru. I to jača za dvije važne karike: Niku Kranjčara i Eduarda.
- S njima dvojicom dobit ćemo još veću širinu, koju imamo i sada. Oni su za nas krucijalni igrači i nije isto imaš li takve svjetske klase u momčadi ili ne. Nakon Andore nas čeka najvažnija utakmica u lipnju protiv Ukrajine i imamo veliku šansu.
Igramo i u kolovozu, u terminu u kojem nikada nismo igrali kvalifikacijsku utakmicu. Idemo u Bjelorusiju 12. kolovoza.
- Svatko je u tom ždrijebu morao malo popustiti, ali mi smo posljednjih godina igrali odlično baš u tom terminu. I protiv Italije u Palermu, i protiv BiH u Sarajevu i sada protiv Slovenije u Mariboru - optimistično kaže Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 11 BILI 16.10.2008.

    Bilicu zasto javno priznati da je simunic namjerno dobio zuti karton. siti se bilicu bekhama prije par godina kad je prizna da je namjerno trazija zuti pa je umisto utakmice dobija dvi ili tri.

  • casio 16.10.2008.

    Daj bože da se varam,ali Eduardo više neće biti onaj otprije. Nakon takve povrede i toliko stanke ,neće ići.Nemojmo se naivno zanositi i od dečka očekivati čuda.Dobro da nije ostao bez stopala.

  • 15.10.2008.

    ma dajte ljudi, pa zar niste vidjeli s koliko želje i htijenja igraju naši dečki...probajte vi proći bez lopte kroz 11 + 5-6 naših igrača, i još k tome zabiti gol...oni znaju da mogu i hoće, na nama je da im vjerujemo...samo tako dečki

Komentiraj...
Vidi sve komentare