To je to što me zanima!

Bilić: Puni smo optimizma, možemo se plasirati na SP

Nadamo se da će Eduardo brzo doći na 98%, no pitanje je kad će dohvatiti još onih dva posto koja ga čine Eduardom, rekao je izbornik Slaven Bilić
Vidi originalni članak

Imamo jednu od od najperspektivnijih i najmalađih reprezentacija na svijetu. Igrom na Euru nismo razočarali. Igrali smo odlično, na trenutke briljantno no bilo je i lošijih trenutaka u našoj igri. Vejrujemo u sretnu budućnost i iako je kvalifikacijska skupina vrlo teška. Puni smo optimizma da možemo izboriti plasma na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, zaključak je izbornika hrvatske reprezentacije Slavena Bilića kojeg je iznio članovima Izvršnog odbora na redovitoj sjednici HNS-a nakon svakog velikog natjecanja.
U spomenute kvalifikacije Hrvatska kreće početkom rujna, a izbornik se nada da će uskoro u momčadi imati i Eduarda da Silvu.
- S Eduardom sam u stalnom kontaktu, njegovo stanje je iz dana u dan sve bolje. Nadamo se da će brzo doći na 98% međutim pitanje je kad će dohvatiti još onih dva posto koja ga čine - Eduardom.
Osvrnuo se izbornik i na 'famoznu ceduljicu' s izmjenom u posljednjim trenucima utakmice s Turskom u četvrtfinalu Eura.
- Ja sam četvrtom sucu na vrijeme predao karticu s izmjenom, no u onom ludili kada smo dali gol vjerojatno je on malo zakasnio glavnom sucu signalizirati izmjenu. Bilo kako bilo, sumnjam da je tu bilo nekih skrivenih namjera.
Na kraju svog opširnog, a na trenutke i emotivnog izlaganja Izvršnom odboru, izbornik se zahvalio svim navijačima na nevjerojatnoj podršci za vrijeme Eura, kao i medijima na praćenju istoga.
U Savezu su se osjetili pogođeni napisima u australskim i hrvatskim medijima da Marković i društvo iz HNS-a vrbuju nogometaše hrvatskog porijekla u po Australiji.
- Kategorički odbijamo bilo kakvu pomisao da smo u ime Saveza nekoga u Australji vrbovali, a pogotovo nešto potpisivali kao što se spominje u medijima. Naš put u Australiju bio je isključivo u službi delegata Fife i budite uvjereni da nismo toliko naivni, da ne upotrijebim neku težu riječ, da bi iskoristili taj put u svrhu vrbovanja igrača. Posjetili smo neke srdačne Hrvate u Australiji, a bilo bi krajnje necivilizirano i prostački da se nismo našli s tim ljudima kojima srce itekako kuca za Hrvatsku - rekao je Ivan Brleković u svoje, a i ime predsjednika Vlatka Markovića.
Za kraj, u Rusanovoj su rekli kako već rade na organizaciji kvalifikacijske utakmice protiv Engleske koja se igra 10. rujna na Maksimiru. Već je odrađen sastanak s MUP-om RH te jedan sa prestavnicima engleskog saveza ne bi li se bilo kakav rizik od mogućih nereda sveo na minimum.
Za engelske navijače previđena je cijela istočna tribina Maksimirsog stadiona, određen je i kompletan cjenik ulaznica za utakmicu, no isti će biti objavljen početkom idućeg tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ona009 14.07.2008.

    ZLATO moje...pokazao si se a i pokazali su se decki,kao sto sam ja rekla prije u jednoj temi a ti si i sam to sad potvrdio...jos nam fali dudu i u cijelosti smo...jer sa takvim igracima...i jos kad nam dođe dudu....ma covjek nemoze pozeljet bolje igrace,jer imate sve...a najvaznije je da igrate ko sto ste i sad...sa srcem...i da igrate ko ekipa....svaka cast tebi i deckima....i pusa dudu...jedva cekam da zaigra...

Komentiraj...
Vidi sve komentare