To je to što me zanima!

Bilić: S Mađarskom ćemo igrati kao da je Austrija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Izbornik neće s momčadi putovati u Budimpeštu, gdje u subotu igramo s Mađarskom nego će u Graz, gdje u petak Austrijanci igraju protiv Malte
Vidi originalni članak

Slastičarnica Kod Urške Bilićeva je baza u Čatežu. Uz makijato tu svakog jutra, nekad sam, nekad s Nikolom Jurčevićem, promišlja kakvom će taktikom na Austrijance.
- Mi smo 99 posto usredotočeni na Austriju. Pratimo i Nijemce i Poljake, ali Austrija nam je prioritet - rekao je Slaven Bilić.
Izbornik je nasmijan, vedar, nervozniji je znao biti prije nekih manje važnih utakmica.
- Dobro smo radili, dečki su odlični - ponovio je, a onda se okrenuo Mađarima.
- To je pravi suparnik. Oni igraju slično kao svi protivnici u skupini. Jaki su iz prekida, kao i Austrijanci. To nam je važno.
Bit će to generalna proba.
- Ta riječ me više podsjeća na nekakav slet. Ali dobro, proba jest, zadnja je utakmica. I mi moramo biti pravi, kao da počinje Euro. Iako ćemo u glavama imati da još ne počinje, iako imamo još tjedan dana za osvježenje i moguće popravke. No želim da budemo agresivniji, hitriji i svježiji nego protiv Moldavije. Zahtijevat ću od svojih igrača da igraju kao da je s druge strane Austrija.
Sastav za Austrijance otkrio je neizravno.
- Momčad koja istrči protiv Mađara vjerojatno će igrati i u Beču na startu Eura. Zapravo ovako: da u subotu igramo s Austrijom, igrali bi oni koji će igrati u Budimpešti. Mi imamo 23 igrača, ali zna se da 15-ak njih konkurira za prvih 11. Nema tu tajni, svi znaju kako izgleda naša momčad. Što se tiče Austrije, bez obzira na komentare da su slabi, znamo koliko su dobri. Ja rabim izraz prag konkurencije. Znači do toga praga su one momčadi koje su slabe, koje moraš pobijediti. Austrijanci su taj prag odavno prešli. Ne bježimo od toga da smo bolji, ali svjesni smo što će nas čekati.

PRVA UTAKMICA NIJE PRESUDNA
Dobro je Niko rekao, prva utakmica nije presudna. Dobio ili izgubio, još nije sve riješeno.

RED BULL TRAŽI PAMIĆEV POVRATAK

Salzburški Red Bull već počinje s pripremama za novu sezonu pa su od Slavena Bilića zatražili da im vrati Manuela Pamića koji nije u kadru od 23 igrača.
- Vidjet ćemo kakve su naše mogućnosti. Mi bismo voljeli da ostane s nama - rekao je Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • god of war 29.05.2008.

    pa zašto i ne,puna forca na mađare..ko ih šljivi..neka osijete snagu hrvatske repke,a da brate i mi vidimo napokon dobro izdanje naših vatrenih...jer,ipak,engleska je paaaaar miseci unatrag.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare