To je to što me zanima!

Bilić: Svi su mislili da smo mi pustili Francuzima '98.

Ma u svim tim pričama o kladionicama najmanje je istine, misli Slaven Bilić. U emisiji "Istinom do gola" rekao je i zašto Hrvatska igra isključivo u Zagrebu
Vidi originalni članak

Gostujući u televizijskoj emisiji "Istinom do gola", hrvatski izbornik rekao je kako nema straha za budućnost hrvatskog nogometa i reprezentacije.
- Dolazi do prirodne smjene generacija, a mi imamo dovoljno mladih igrača koji mogu popuniti mjesta ovih koji odlaze - rekao je Slaven Bilić u emisiji "Istinom do gola". Uz Kalinića, Rakitića i Lovrena, koji su priključeni seniorskoj vrsti, kao perspektivne i one koji će naći svoje mjesto pobrojao i Badelja, Vidu, Oremuša, Perišića i Strinića te generaciju nešto starijih poput Mate Bilića, Dujmovića, Jelavića, Gabrića... Posebno je bilo zanimljivo pitanje igranja hrvatske reprezentacije van Zagreba, budući da su u proteklom ciklusu 'kockasti' sve utakmice igrali u Maksimiru.
- Nije stvar u Maksimiru i u Zagrebu, stvar je u Čatežu, koji nama savršeno odgovora. Tamo imamo savršen mir. Ukoliko se nešto slično pronađe u okolici Splita, nemam ništa protiv igranja naših utakmica na Poljudu. Evo, primjerice, Postire bi nam savršeno odgovarale - pojasnio je Bilić i dodao:
- Nije sve u HNS-u, igračima i meni. Morao bi i Hajduk pokazati više interesa i želje.
Bilić je otkrio kako su njegovi izabranici nedavno trebali odmijeriti snage s jednom velikom reprezentacijom, no nije to trebala biti Argentina, kako se pisalo, već Italija. Utakmica se trebala igrati u Splitu. Osvrnuo se izbornik i na aktualna događanja vezana uz probleme s kladionicama, rekavši kako misli da u svim tim pričama ima najmanje istine.
- Mene su 1998. godine ljudi koji su na televiziji gledali utakmicu Hrvatska - Francuska uvjeravali da smo pustili utakmicu. I što da ja sad kažem na to? Uvijek kad se nešto dogodi, svi kažu: "Jesam li ti rekao" - kaže Bilić.
Također, Slaven je priznao da se ne bi ljutio kad bi njegov igrač, poput Henryja, rukom da gol za prolaz na Svjetsko prvenstvo:
- Teško ga je osuditi za tako nešto, svi smo ljudi. Ali isto tako, ne bih mu zamjerio i prvi bih mu čestitao da se u tom trenutku snašao i postupio ispravno, sucu priznao da je igrao rukom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Tedy 26.11.2009.

    a da uzmete novog kondicijskog trenera, rak nemože dati sebe i u dinamu i u repki...

  • JAX 24.11.2009.

    dada sad je svaki nas porau namjestanje ah kakva bujna masta

  • Nizozemac 24.11.2009.

    Mi da smo kojim slucajem osvojili SP 98 kakav nam je mentalitet isto bi se pricalo kao i danas ili je namjesteno ili je potplaceno mi vise sami sebi nevjerujemo to je problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare