To je to što me zanima!

Slaven Bilić: Tehnologija da, ali ne ako bi uništila dinamiku igre

Nedavna analiza suđenja u Premier ligi pokazala je da su sudačke pogreške koštale West Ham osam bodova, a Slaven Bilić sad bi pristao na uvođenje tehnologije, no pod jednim uvjetom
Vidi originalni članak

Trener West Hama Slaven Bilić podržao je uvođenje tehnologije koja bi pomogla nogometnim sucima, ali je upozorio da se to mora napraviti na pametan način da ne utječe na dinamiku igre.

- Ja jesam za uvođenje tehnologije koja bi pomogla sucima. No, to mora biti napravljeno tako da ne utječe na dinamiku igre, jer ako bi se to dogodilo onda su mi draže sudačke greške - rekao je u petak bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Naime, nedavna analiza suđenja u Premier ligi pokazala je da su sudačke greške koštale West Ham osam bodova, što znači da bi "čekićari" bili bodovno poravnati sa Manchester Cityjem i Arsenalom koji, sa 64 boda i utakmicom više od West Hama, drže treće i četvrto mjesto, odnosno pozicije koje donose plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zekica 29.04.2016.

    Sporni penali, kartoni (pogotovo isključujući), priznati/poništeni golovi iz/zbog zaleđa... to direktno utjeće na rezultat i daljnji tok igre i glede toga se može uvesti tehnologija da se takve sporne situacije pregledaju usporenu snimku kao što se nama pokaže pred malim ekranima, i da nakon tofa više nema spora i repova nego da odluka suca bude ispravna. I takvih situacija nema puno na utakmici ali kad se dogode, posljedice su velike. Ne treba se gledat svaki faul ili aut jel bio ili nije bio ali za ovako nešto se isplati potrošiti minutu-dvije i biti siguran.Pripremaš se satima, danima pa i mjesecima za neke utakmice, trčiš ko majmun 90 minuta da bi napravaio nekakav rezultat, i konačno uspiješ... i onda ti zbog jednog ćoravog ili korumpiranog suca sav taj trud padne u vodu u jednoj sekundi zbog jedne pogrešne odluke. Ja sam ZA! Griješiti je ljudski, ali priznati pogrešku i promijeniti odluku je još više ljudski a također i SPORTSKI!

  • strmi007 29.04.2016.

    treba dozvoliti video tehnologiju

  • ACM_1899 29.04.2016.

    Nije komplicirano,nek postave još jednog suca kraj kompjutera,pa nek javi glavnom sucu ako je neregularno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare