To je to što me zanima!

Birtija: Ma nije sve u novcu, zato ću biti uz Bayern u finalu

BEZ GRANICA Otkad je 2003. preuzeo klub, Abramovič je u njega uložio 925 milijuna eura. Devet godina kasnije Chelsea ima priliku osvojiti prvi europski naslov
Vidi originalni članak

Najpoželjniji klub na svijetu je Bayern. Najvrjedniji je Manchester United, Forbes ga je procijenio na 1,87 milijardi dolara. Skuplji od milijarde još su samo Real Madrid, Arsenal, Bayern i Liverpool. Međutim, u usporedbi s Bayernom svi su, pa i Chelsea, pijani milijarderi. Real je samo Ronalda platio 123 milijuna dolara, čime je nadmašio i Zidaneov i Figov transfer, pa je, kao i Barcelona, zbog golemih investicija u lako kvarljivu robu, izložen velikim rizicima. Bayern je sve vrijeme i investirao i trošio vrlo pažljivo, pa makar si time otežavao put do osvajanja Lige prvaka. Ali Bayern je uvijek “tu negdje”.

Nije riječ samo o Bayernu. Svi bundesligaši sjeli su za stol i dogovorili se da se neće utrkivati s Talijanima i Englezima, kao ni s Realom i Barcelonom. Odrekli su se najskupljih, to jest najboljih svjetskih igrača. Plan je bio nikad ne iznevjeriti njemačku nogometnu publiku, održavati kvalitetu Bundeslige i kult prvaka Njemačke, a u Ligi prvaka jednostavno parirati većim potrošačima najbolje što se može i nadati se najboljemu.

Tako, ne samo zato što bi Bayernovu grbu dobro stajala šahovnica, nego, nađu li se u finalu momčad koju je okupio beskrajno bogat čovjek, dakle momčad koja zapravo smije napraviti enormne gubitke jer gazda časti, i momčad čiji štedljivi vlasnik odbija potrošiti i ono što je zaradio, momčad koja godinama trpa novac u gradski i državni proračun kako bi svima bilo bolje, onda si ne mogu pomoći - navijam za Bayern.

Bilić kaže da ne može ne navijati. Igraju li dva trećeligaša koje prvi put vidi, mora odabrati stranu. Ja ne moram, mogu utakmicu gledati posve nezainteresirano za ishod i samo uživati u igri. Ali u slučaju Bayern - Chelsea ne mogu si pomoći, navijam za Bayern jer ne želim da se sve svede na novac.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • torres01 26.05.2012.

    Stavit ti i dogodine na sve momčadi protiv chelsea.

  • ByteLord 19.05.2012.

    Ovako kako postupaju njemački klubovi u dogovoru s ligom tako bi trebali svi funkcionirati i nogomet bi bio na višoj razini bez da klubovi budu u ogromnim gubicima i da potrose enormne iznose na igrace koji toliko niti ne vrijede.. ja cu uvijek navijati za bilo koji klub koji dolazi iz Njemacke jer imamo dosta nauciti od njih :)

  • Kamikaza747 19.05.2012.

    Ja bum navijal za Chelsea jer me itak boli ona stvar ko više ulaže a i realno Chelsea je po nekim pokazateljima slabiji a i svi su ih otpisali pa onda vjerujem u iznenađenje. A i mislim da ak nitko drugi onda drogba zaslužuje da napokon digne taj trofej o kojem vjerojatno sanja od kad je bil mali. On za razliku od svih drugih je uvijek igral s srcem i mogal je otići al je ostal u chelseu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare