To je to što me zanima!

Bišćan: 'Pa i mi smo Dancima težak protivnik!' Evo gdje će ih mladi ugostiti u prvoj utakmici

Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, rekao je izbornik
Vidi originalni članak

Za plasman na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji dogodine hrvatska nogometna U21 reprezentacija u dvije će utakmice morati biti bolja od Danske, odlučio je ždrijeb dodatnih kvalifikacija.

ODLUKA U RUJNU Težak ždrijeb: Hrvatska U-21 s Dancima za Europsko prvenstvo

Danci su iz osam utakmica kvalifikacijske skupine skupili 17 bodova i imali samo jedan poraz, od pobjednika skupine Belgije. Bolji od njih na ljestvici drugoplasiranih bili su samo Ukrajinci (isti broj bodova i gol-razlika, više postignutih golova) i Švicarci, koji su upali na završni turnir kao najbolji drugoplasirani zbog dva gola bolje gol-razlike. Hrvatska je imala bod manje od Danske.

- Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika - rekao je izbornik Igor Bišćan.

Prva utakmica igrat će se 23. rujna i, gotovo sigurno, u Puli, dok je uzvrat u danskom Vejleu četiri dana kasnije.

Drugi su parovi playoffa Slovačka - Ukrajina, Irska - Izrael i Island - Češka. Pobjednici će se pridružiti Belgiji, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Portugalu, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj i domaćinima na prvenstvu od 21. lipnja do 8. srpnja iduće godine, koje služi kao izlučni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Nameless 21.06.2022.

    Biskan

  • Stojan NEUM 21.06.2022.

    Previsoko si naglo uzletio, spusti se na zemlju i učini ono što Hr. puku treba 🇭🇷🆗

  • noobcamper 21.06.2022.

    Navijam da mladi ispadnu. A repka je predugo ispastala. Sve iznad u19 treba ukinut. Premali smo da bi nekakav sucic trosio vrijeme na mlade a u A repki nekog "čeka". I ne samo on.

Komentiraj...
Vidi sve komentare