To je to što me zanima!

"Biser Adriatica" u poljudskoj školjci: Ante htio baš u Hajduk

Trećina plana trenera Damira Burića Šolte realizirana je. Tražio je obrambenoga, defenzivnog veznjaka i napadača, a jučer dobio i Antu Roguljića (19) iz Red Bulla
Vidi originalni članak

Prvo pravo pojačanje Hajduka je “u kućici”. Sve je praktično dogovoreno, samo razmjena dokumentacije i formalnost potpisa ugovora dijeli Antu Roguljića (19) od dresa Hajduka. Ofenzivni veznjak Red Bull Salzburga u ponedjeljak bi trebao s prvom momčadi “bijelih” krenuti na prvi dio priprema u Sloveniju.

Prije dvije godine Hajduk je propustio prigodu dovesti ga iz lokalnog kluba Adriatic. Ante je tada potpisao za bogati Red Bull iz Salzburga, a sada se vraća u Split na posudbu, nakon koje ga Hajduk ima pravo prodati i na njemu eventualno zaraditi.

- Red Bull je isprva namjeravao Roguljiću u Austriji ili Njemačkoj pronaći klub u kome će se kaliti, no Ante je želio kući, u Hajduk. Austrijanci u početku nisu bili skloni Hajduku, ali Ante je bio uporan, jer mu je od malena san bio zaigrati u bijelome dresu - otkrio nam je njegov nekadašnji trener i savjetnik Franko Bogdan, koji ga je i prije dvije godine preporučio Hajduku.

- Bilo je što je bilo, nisu se tad uspjeli dogovoriti, ali sada bi sve trebalo biti u redu. Da se razumijemo, nije Ante bio nezadovoljan u Red Bullu, dapače, jedini je problem bila garancija da će imati priliku dovoljno igrati. Ono što je dosad odigrao, odigrao je dobro, i oni su bili zadovoljni, ali Red Bull je velik klub, dovodi mnogo pojačanja, a Anti je u ovom trenutku najvažniji kontinuitet igara. S obzirom na to da Red Bullu novac nije problem, pustili su ga do sljedećeg ljeta u Hajduk - pojašnjava Bogdan.

Dogovor je da Roguljić provede sezonu na Poljudu, nakon koje ga Hajduk ima pravo otkupiti uz fiksnu odštetu Red Bullu. Ako Splićani ne uspiju, Ante se vraća u Salzburg. Roguljić je bio je dio one sjajne Gudeljeve U-17 reprezentacije, s Alenom Halilovićem i Josipom Bašićem bio je nositelj i najbolji strijelac. 

Može igrati na više pozicija u veznom redu i napadu i sigurno da će se dobro uklopiti u momčad Damira Burića, u kojoj poznaje suigrače iz reprezentacije Bašića, Malokua, Vlašića, Balića, Grbića...

Nema nikakve sumnje da će igrač poput Roguljića biti koristan Burićevoj momčadi, prije svega jer je riječ o gol-igraču, a to je ono što je Hajduku prošle sezone kronično nedostajalo. Roguljić je, igrajući za Salzburgovu filijalu, drugoligaša Liefering, prošle sezone zabio šest golova u prvenstvu.

Za U-17 reprezentaciju Hrvatske zabio je 10 golova u 20 utakmica, potom još dva za U-19 u kojoj je bio i kapetan. Red Bull Salzburg još 2013. je platio dva milijuna eura kako bi ga doveo iz malog Adriatica.

Toliko će otprilike, doznajemo, i Hajduk morati dati bude li idućeg ljeta htio otkupiti ugovor 179 centimetara visokog ofenzivnog veznjaka. Damir Burić Šolta tako je dobio prvog od tri igrača koja je tražio, čekaju se još stoper i veznjak.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • hyndai 14.06.2015.

    Ni Messi nije bio pojačanje sa 19 ali za Hajduk je svatko pojačanje.Oni pusti Azerbenđanci,Turkmeni,i ostala bratija su isto bili pojačanja,hahahahahhahaha,kako smješan klub.Ugasite tu sprdačinu od kluba !

  • kakogod 14.06.2015.

    S obzirom da je mali pobegulja, ja ga ne bi vraća nazad... Ali kad je već tu, morat će pokazat puno više od konkurencije u momčadi i oznojit se duplo.

  • Glasaj za HSP1861 14.06.2015.

    Znam mu ja obitelj dosta ga je otac gura i podrzava.Normalan momak nikada se nebih reklo da je nogometas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare