Obavijesti

Sport

Komentari 27

"Biser Adriatica" u poljudskoj školjci: Ante htio baš u Hajduk

"Biser Adriatica" u poljudskoj školjci: Ante htio baš u Hajduk
3

Trećina plana trenera Damira Burića Šolte realizirana je. Tražio je obrambenoga, defenzivnog veznjaka i napadača, a jučer dobio i Antu Roguljića (19) iz Red Bulla

VIDEO

Prvo pravo pojačanje Hajduka je “u kućici”. Sve je praktično dogovoreno, samo razmjena dokumentacije i formalnost potpisa ugovora dijeli Antu Roguljića (19) od dresa Hajduka. Ofenzivni veznjak Red Bull Salzburga u ponedjeljak bi trebao s prvom momčadi “bijelih” krenuti na prvi dio priprema u Sloveniju.

Prije dvije godine Hajduk je propustio prigodu dovesti ga iz lokalnog kluba Adriatic. Ante je tada potpisao za bogati Red Bull iz Salzburga, a sada se vraća u Split na posudbu, nakon koje ga Hajduk ima pravo prodati i na njemu eventualno zaraditi.

- Red Bull je isprva namjeravao Roguljiću u Austriji ili Njemačkoj pronaći klub u kome će se kaliti, no Ante je želio kući, u Hajduk. Austrijanci u početku nisu bili skloni Hajduku, ali Ante je bio uporan, jer mu je od malena san bio zaigrati u bijelome dresu - otkrio nam je njegov nekadašnji trener i savjetnik Franko Bogdan, koji ga je i prije dvije godine preporučio Hajduku.

- Bilo je što je bilo, nisu se tad uspjeli dogovoriti, ali sada bi sve trebalo biti u redu. Da se razumijemo, nije Ante bio nezadovoljan u Red Bullu, dapače, jedini je problem bila garancija da će imati priliku dovoljno igrati. Ono što je dosad odigrao, odigrao je dobro, i oni su bili zadovoljni, ali Red Bull je velik klub, dovodi mnogo pojačanja, a Anti je u ovom trenutku najvažniji kontinuitet igara. S obzirom na to da Red Bullu novac nije problem, pustili su ga do sljedećeg ljeta u Hajduk - pojašnjava Bogdan.

Dogovor je da Roguljić provede sezonu na Poljudu, nakon koje ga Hajduk ima pravo otkupiti uz fiksnu odštetu Red Bullu. Ako Splićani ne uspiju, Ante se vraća u Salzburg. Roguljić je bio je dio one sjajne Gudeljeve U-17 reprezentacije, s Alenom Halilovićem i Josipom Bašićem bio je nositelj i najbolji strijelac. 

Može igrati na više pozicija u veznom redu i napadu i sigurno da će se dobro uklopiti u momčad Damira Burića, u kojoj poznaje suigrače iz reprezentacije Bašića, Malokua, Vlašića, Balića, Grbića...

Nema nikakve sumnje da će igrač poput Roguljića biti koristan Burićevoj momčadi, prije svega jer je riječ o gol-igraču, a to je ono što je Hajduku prošle sezone kronično nedostajalo. Roguljić je, igrajući za Salzburgovu filijalu, drugoligaša Liefering, prošle sezone zabio šest golova u prvenstvu.

Za U-17 reprezentaciju Hrvatske zabio je 10 golova u 20 utakmica, potom još dva za U-19 u kojoj je bio i kapetan. Red Bull Salzburg još 2013. je platio dva milijuna eura kako bi ga doveo iz malog Adriatica.

Toliko će otprilike, doznajemo, i Hajduk morati dati bude li idućeg ljeta htio otkupiti ugovor 179 centimetara visokog ofenzivnog veznjaka. Damir Burić Šolta tako je dobio prvog od tri igrača koja je tražio, čekaju se još stoper i veznjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"