To je to što me zanima!

Bistrović: Švicarska nam je kao finale Eura, a s Domgjonijem se nisam ni vidio ni čuo od limača

Kristijan Bistrović ponikao je u omladinskoj školi Slaven Belupa gdje je godinu i pol trenirao s Tonijem Domgjonijem, danas ponajboljim švicarskim reprezentativcem do 21 godine...
Vidi originalni članak

Portugalci su jako dobri, tehnički potkovani igrači. Baš su brzi, eksplozivni i agilni, većina ih igra u velikim europskim klubovima. Znali smo što nas čeka protiv njih, dobro  im parirali, ali nismo ni mi bez razloga došli do Europskog prvenstva, kaže nam Kristijan Bistrović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska reprezentacija do 21 godine porazom 1-0 je otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji, od izabranika Igora Bišćana bolji je bio Portugal. Mlade nade hrvatskog nogometa sada imaju težak zadatak žele li dohvatiti nokaut fazu Europskog prvenstva, u sljedeća dva dvoboja očekuju ih vršnjaci iz Švicarske i Engleske.

- Portugal? Bila je to prava utakmica za otvaranje Eura, vidjeli smo prije našeg dvoboja i ogled Švicarske i Engleske. Obje utakmice su pokazale koliko je kvalitetna naša grupa, igra se čvrsto i tvrdo - kaže nam Kristijan Bistrović, pa nastavlja:

- Mi smo stali u defenzivni blok, znali smo njihovu kvalitetu, a na početku smo dobro izgledali i ispunjavali zadatke. No, kada izgubite ne možete biti zadovoljni, u nekim smo situacijama morali bolje sačuvati loptu, bolje otići prema naprijed. Prva utakmica je sada iza nas, to smo zaboravili, sada se okrećemo Švicarskoj.

Je li kod vas bilo i malo treme, ipak je bila riječ o otvaranju Eura?

- Iskreno, nisam imao dojam da netko od nas ima tremu. Prošli smo već dosta toga, odradili cijele kvalifikacije, a puno nas je bilo i na prošlom Europskom prvenstvu, pa nisam siguran da je tu bilo treme.

Ipak, Hrvatska je u Sloveniju stigla s brojnim izostancima...

- Sigurno da nam nedostaju svi ti igrači koji nisu s nama, pa i da mi s njima bili bolji, ali usprkos tome imamo dosta dobru momčad. Zajedno smo već godinu-dvije, atmosfera nam je uvijek dobra na okupljanjima, prava smo klapa, pa vjerujem da možemo u nadolazećim utakmicama ostvariti dobar rezultat.

Sada slijedi Švicarska...

- Gledali smo ih protiv Engleza, a za tu se utakmicu pripremamo kao za finale Eura. I idemo ih pobijediti. Vidjeli smo kako su se oni postavili protiv Engleske, vjerujem da će slično i protiv nas. Zatvorit će prilaze svojim vratima, pa oni nisu Englezima dopustili niti jednu šansu iz igre. Posloženi su, agresivni i žustri u obrani, igraju bez previše rizika, a čim uzmu loptu pokušavaju biti okomiti. Sigurno da svi vjerujemo u pobjedu, dat ćemo sve od sebe, pa što bude...

Vi ste u mlađim kategorijama Slaven Belupa igrali sa švicarskim reprezentativcem do 21 godine Tonijem Domgjonijem...

- Da, kada sam došao u Slaven Belupo, igrali smo zajedno oko godinu i pol dana. To je bilo još u limačima, bili smo još na onom manjem igralištu, preko pola terena. On se 2009. odselio u Švicarsku, tamo nastavio svoj nogometni i životni put. Ne, od tada nismo imali nikakvih kontakata, pa i nije baš da se znamo jako dobro.

OK, a kakav je Toni Domgjoni bio u mlađim danima, kao limač Slaven Belupa?

- Koliko se sjećam, on je bio najbolji igrač naše generacije, bilo mi je žao što je otišao u Švicarsku. Naš današnji susret poslije toliko godina? Vidjet ćemo kako će to proći, haha.

Vi ste igrač CSKA Moskve, ali ste do kraja sezone posuđeni turskoj Kasimpasi. A u "vaš" CSKA stigao je Ivica Olić...

- Uvijek mi je drago kada bilo koji hrvatski trener dobije priliku u inozemstvu na klupi nekog velikog kluba. Olić je legenda CSKA, tamo ga svi vole i podržavaju. Baš me zanima kako će to sve izgledati pod njegovim vodstvom, a vjerujem i da ću ja u novoj sezoni s njima imati dobru suradnju - završio je Bistrović.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • hercules18 28.03.2021.

    Vuskovic > Sverko; Zaper > Bistrovic, Franjic, Babec..... (bolji od navedenih veznjaka je i Bulat ali ne znam iz kojeg razloga nije pozvan)

  • allentvmedia 28.03.2021.

    Svi koji zelite gledati sve sportske kanaleu HD rezoluciji tako domace i internacionalne javite se na Whattsup ili Viber ‪+41 76 783 94 77‬. Instant aktivacija. 24h sata Gratis Test.

  • Korisničkoimevecpostoji 28.03.2021.

    Bit će uspjeh ako zabijemo jedan jedini gol na ovom prvenstvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare