Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bistrović: Švicarska nam je kao finale Eura, a s Domgjonijem se nisam ni vidio ni čuo od limača

Bistrović: Švicarska nam je kao finale Eura, a s Domgjonijem se nisam ni vidio ni čuo od limača
2

Kristijan Bistrović ponikao je u omladinskoj školi Slaven Belupa gdje je godinu i pol trenirao s Tonijem Domgjonijem, danas ponajboljim švicarskim reprezentativcem do 21 godine...

VIDEO

Portugalci su jako dobri, tehnički potkovani igrači. Baš su brzi, eksplozivni i agilni, većina ih igra u velikim europskim klubovima. Znali smo što nas čeka protiv njih, dobro  im parirali, ali nismo ni mi bez razloga došli do Europskog prvenstva, kaže nam Kristijan Bistrović.

Pokretanje videa...

Šemper i Vušković nakon Portugala 03:32

Hrvatska reprezentacija do 21 godine porazom 1-0 je otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji, od izabranika Igora Bišćana bolji je bio Portugal. Mlade nade hrvatskog nogometa sada imaju težak zadatak žele li dohvatiti nokaut fazu Europskog prvenstva, u sljedeća dva dvoboja očekuju ih vršnjaci iz Švicarske i Engleske.

- Portugal? Bila je to prava utakmica za otvaranje Eura, vidjeli smo prije našeg dvoboja i ogled Švicarske i Engleske. Obje utakmice su pokazale koliko je kvalitetna naša grupa, igra se čvrsto i tvrdo - kaže nam Kristijan Bistrović, pa nastavlja:

- Mi smo stali u defenzivni blok, znali smo njihovu kvalitetu, a na početku smo dobro izgledali i ispunjavali zadatke. No, kada izgubite ne možete biti zadovoljni, u nekim smo situacijama morali bolje sačuvati loptu, bolje otići prema naprijed. Prva utakmica je sada iza nas, to smo zaboravili, sada se okrećemo Švicarskoj.

Je li kod vas bilo i malo treme, ipak je bila riječ o otvaranju Eura?

- Iskreno, nisam imao dojam da netko od nas ima tremu. Prošli smo već dosta toga, odradili cijele kvalifikacije, a puno nas je bilo i na prošlom Europskom prvenstvu, pa nisam siguran da je tu bilo treme.

Ipak, Hrvatska je u Sloveniju stigla s brojnim izostancima...

- Sigurno da nam nedostaju svi ti igrači koji nisu s nama, pa i da mi s njima bili bolji, ali usprkos tome imamo dosta dobru momčad. Zajedno smo već godinu-dvije, atmosfera nam je uvijek dobra na okupljanjima, prava smo klapa, pa vjerujem da možemo u nadolazećim utakmicama ostvariti dobar rezultat.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

Sada slijedi Švicarska...

- Gledali smo ih protiv Engleza, a za tu se utakmicu pripremamo kao za finale Eura. I idemo ih pobijediti. Vidjeli smo kako su se oni postavili protiv Engleske, vjerujem da će slično i protiv nas. Zatvorit će prilaze svojim vratima, pa oni nisu Englezima dopustili niti jednu šansu iz igre. Posloženi su, agresivni i žustri u obrani, igraju bez previše rizika, a čim uzmu loptu pokušavaju biti okomiti. Sigurno da svi vjerujemo u pobjedu, dat ćemo sve od sebe, pa što bude...

Vi ste u mlađim kategorijama Slaven Belupa igrali sa švicarskim reprezentativcem do 21 godine Tonijem Domgjonijem...

- Da, kada sam došao u Slaven Belupo, igrali smo zajedno oko godinu i pol dana. To je bilo još u limačima, bili smo još na onom manjem igralištu, preko pola terena. On se 2009. odselio u Švicarsku, tamo nastavio svoj nogometni i životni put. Ne, od tada nismo imali nikakvih kontakata, pa i nije baš da se znamo jako dobro.

OK, a kakav je Toni Domgjoni bio u mlađim danima, kao limač Slaven Belupa?

- Koliko se sjećam, on je bio najbolji igrač naše generacije, bilo mi je žao što je otišao u Švicarsku. Naš današnji susret poslije toliko godina? Vidjet ćemo kako će to proći, haha.

Vi ste igrač CSKA Moskve, ali ste do kraja sezone posuđeni turskoj Kasimpasi. A u "vaš" CSKA stigao je Ivica Olić...

- Uvijek mi je drago kada bilo koji hrvatski trener dobije priliku u inozemstvu na klupi nekog velikog kluba. Olić je legenda CSKA, tamo ga svi vole i podržavaju. Baš me zanima kako će to sve izgledati pod njegovim vodstvom, a vjerujem i da ću ja u novoj sezoni s njima imati dobru suradnju - završio je Bistrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu