To je to što me zanima!

'Bit će teško, ali spremni smo dobiti Mađarsku u Budimpešti'

Pobijelili smo aktualne sve - olimpijske pobjednike, svjetske prvake, europske prvake, ali ovdje ne smijemo stati. Mi smo u Budimpeštu došli po zlato, rekao je Sandro Sukno
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija napravila je pravo malo čudo i konačno pobijedila aktualne svjetske, europske i olimpijske prvake, reprezentaciju Srbije koja je već godinama najbolja svjetska momčad. Barakude su slavile 12-11 u 'finalu prije finala' i konačno zaustavile dominaciju Delfina.

- Fantastična utakmice i Srbije i nas. Mi smo pokazali jedno veliko zajedništvo koje nas je krasilo na turniru. Zasluženo smo pobijedili. Čestitam svima. Vidjelo se da je ovo jedan vaterpolo na višem nivou nego što se do sad igralo. Mene je samo bilo strah da ne padnemo na kraju kao zadnja dva, tri susreta. Pokazali smo karakter i izdržali do kraja - rekao je nakon utakmica jedan od junaka Luka Lončar.

Sjajan je bio i Maro Joković. On je već godinama neizostavan član naše reprezentacije.

- Utakmica je bila stvarno neizvjesna. Fizički jako naporna. Iako smo primili dosta golova bili smo mirni cijelu utakmicu i to pokušavamo cijeli turnir - biti smireni. Presretni smo ovom pobjedom i ne smijemo se previše uzbuđivati. Jer ovo je samo jedan korak do onoga što svi mi priželjkujemo. Sada slijedi finale protiv Mađarske pred njihovom publikom - rekao je Joković, koji je večeras dao tri, pa dodao:

- Karakter i atmosfera u reprezentaciji nisu od jučer. To se gradi dugi niz godina i to nas krasi već dugi niz godina. To se sve vidi kroz rezultate. Želimo samo nastaviti u tom tonu, malo se odmoriti i to je to. Hladne glave moramo ući u taj meč s Mađarima.

- Uvijek je satisfakcija pobijediti aktualne svjetske i olimpijske prvake, ekipu koja je već godinama nedodirljiva i u svjetskom vrhu. Dokaz naše kvalitete je što smo pobijedili. To je sve što priželjkujem, još jednu ovakvu predstavu. Velika pobjeda. Stalno smo se vraćali iz minusa, ali mi se moramo što prije okrenuti Mađarskoj. Bit će to strašan izazov, nova velika utakmica, finale u Budimpešti. Mađari pred svojim navijačima, ali mi smo spremni dobiti to finale.

Večeras je odličan bio i Sandro Sukno. I on je dao tri gola.

- Pobijelili smo aktualne sve - olimpijske pobjednike, svjetske prvake, europske prvake, ali ovdje ne smijemo stati. Mi smo u Budimpeštu došli po zlato. Idemo u hotel odmoriti se i spremiti za finale s Mađarskom. Pobijedili smo, ali još nismo ništa osvojili. Želimo ono najveće - rekao je Sukno.

UŽIVO iz Budimpešte: Ovdje spavaju budući svjetski prvaci

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 28.07.2017.

    Kako bilo da bilo... i drugo je dobro. A ako uspijemo vise ... odlicno.

  • Zmar116 28.07.2017.

    Vaterpolo je sport gdje suci mogu bez problema skrojiti utakmicu u korist svojih favorita..Sumnjam da će Orban išta prepustiti slučaju...Vidi se da su na ovom prvenstvu puno uložili u promociju nekakve nove militaristićke Madžarske, ćim pri dodjeli medalja uz sportaše hodaju likovi(vjerovatno manekeni) u honvedskim( Honved-Madžarski vojnik) uniformama...Uz svu euforiju zbog pobjede nad Srbima ,teško da ćemo doći do zlata...Trebali bi u finalu biti barem 30% bolji od Madžara...Daj Bože da se to ostvari....

  • Diplomac Vaso 28.07.2017.

    Dobar golman zlata vrijedi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare