To je to što me zanima!

Bivši igrač Hajduka i Dinama osuđen na uvjetnu kaznu jer je čašom razrezao poznaniku lice

Prema nepravomoćnoj presudi, Hrgović je kriv jer je 2. kolovoza 2014. godine oko 19,00 sati u Sinju udario Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše
Vidi originalni članak

Bivši bh. reprezentativac i nekadašnji nogometaš Dinama i Hajduka Mirko Hrgović (43) osuđen je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede sugrađaninu Anti Poljaku, piše Jutarnji.

Prema nepravomoćnoj presudi, Hrgović je kriv jer je 2. kolovoza 2014. godine oko 19,00 sati u Sinju udario Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do 10 cm, a samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica.

Oštećenik je u svom iskazu kazao da je Hrgović, držeći staklenu bocu u ruci, zamahnuo prema njegovoj glavi i udario ga u naočale koje je imao na lici, a tada je pukla boca i oštri bridovi su ga porezali po licu. Također, kazao je da mu se bivši nogometaš kasnije ispričao i nudio da se dogovore kako bi izbjegli sudski postupak. Prema njegovim tvrdnjama, on je to pristao, a kasnije mu se Hrgović nije javljao.

BORBA ZA DINAMO Boysi najavili igračima nikad veću podršku: Ovo je borba za naš klub i njegovu budućnost! DOZNAJEMO Brekalo nije u Zagrebu, i dalje je u Njemačkoj i čeka transfer

- Okrivljenik je kritične zgode udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno ozlijedi. Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava) uslijed čega je neprihvatljiv navod obrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno ozlijediti. Namjeru o teškom tjelesnom ozljeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala ozljeda - uz ostalo je, u svojoj presudi, obrazložila sutkinja Mila Kragić, prenosi Jutarnji.

Mirko Hrgović je, podsjetimo, u sezoni 2006./2007. osvojio Torcidinu nagradu "Hajdučko srce", u ožujku 2008. iz Hajduka je otišao u Japan, a nakon tek nekoliko mjeseci potpisao je za 'modre'.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Marko Fi 22.01.2023.

    Hrgović uvijek je bio ograničena sirovina, ali naše korumpirano sudstvo je čudo, jel se imalo srame koliko ništa ne rade....

  • Ivan VK 21.01.2023.

    Majko mila kakvo pravosuđe.... žalosno

  • Jopazg 21.01.2023.

    Poslije ove presude da je kriv ide privatna tuzba i velika odsteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare