To je to što me zanima!

Bivši igrač Intera živi kao kralj: Pokrenuo je biznis, zarađuje više nego od nogometa...

Obafemi Martins je od nogometa zaradio 4,5 milijuna eura, ali se nije razbacivao novcem. Pametno ga je uložio u biznis i sada ga ima još više
Vidi originalni članak

Inter je početkom 2000-ih bio najpoželjniji klub u videoigricama. S legendarnim Adrianom ste mogli zabiti gol s 40 metara, a jedan drugi 'interovac' bio je najbrži igrač u igrici. On je radio što god je htio, mogli ste s njim uzeti loptu, proći sve i zabiti. Bio je poznat i po saltu kojeg je koristio prilikom proslave gola. Njegovo ime je Obafemi Martins (39) .

Neki će reći da nije ostvario puni potencijal, no nogometaš iz Nigerije imao je karijeru za poželjeti. Igrao je za Inter, Newcastle, Wolfsburg, Levante, sve je priveo kraju 2020. godine u kineskom Wuhanu.

Tijekom bogate nogometne karijere zaradio je 4,5 milijuna eura. Novac kojim je osigurao bezbrižan život sebi i svojoj obitelji, no Martins je drugačije razmišljao. Nije se razbacivao njime, umjesto luksuza i skupocjenih automobila, novac je iskoristio za ulaganje u biznis i do danas ga je upeterostručio. Pravi majstor svog zanata.

Martins se po završetku karijere vratio u domovinu, a prije toga je pokrenuo vlastitu liniju odjeće koju krasi logo prepoznatljivog salta pa je potom u Lagosu otvorio noćni klub kojeg je nazvao zvučnim imenom 'Cosa Nostra'. Reklama mu nije trebala, klub je postao poznat u kratkom roku pa se počela puniti i blagajna.

Martinsovo bogatstvo danas se procjenjuje na 22,5 milijuna eura. Pametno ulaganje mu se višestruko isplatilo, danas je jedan od najbogatijih Nigerijaca i uživa u luksuzu. Nosi skupocjenu odjeću i živi u raskošnoj vili zajedno s atraktivnom suprugom Nadine Nfemi. No, nije zaboravio ni na one u potrebi. Još tijekom karijere osnovao je humanitarnu zakladu preko koje pomaže mnogim Nigerijcima. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • NenoNenek 12.01.2024.

    Od kud si ti novinaru glupi,i kako su ti dozvolili taj izmišljeni članak.

  • NenoNenek 12.01.2024.

    Haha,Poznati nogometaš ,bogata karijera i 4,5 mili.

  • Rokijana 11.01.2024.

    Cuj sa 22 milera najbogatiji u drzavi od 100 mil ljudi😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare