To je to što me zanima!

Bivši igrač Varteksa predvodi Australiju na SP-u kao kapetan

Mile Jedinak, Australac hrvatskih korijena, dobio je čast voditi 'socceroose' u Brazilu kao kapetan. Veznjak Palacea i bivši igrač Varteksa, ponovit će dostignuće Viduke
Vidi originalni članak

I na ovom Svjetskom prvenstvu neće nedostajati Hrvata izvan hrvatske reprezentacije, a jednu od ključnih uloga imat će Mile Jedinak. 29-godišnji Australac s hrvatskim porijeklom predvodit će svoje 'socceroose' kao kapetan na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tu čast je igrač Crystal Palacea dobio ispred iskusnijih Tima Cahilla i Marka Bresciana, a vrpcu će nositi u utakmicama protiv Španjolske, Nizozemske i Čilea s kojima Australija igra u skupini B.

- Mile Jedinak je zaslužio to priznanje nakon sjajno odrađenog posla u Crystal Palaceu u najtežem klupskom natjecanju Premier ligi - rekao je izbornik Australije Ange Postecoglou.

Jedinak će biti četvrti kapetan australske reprezentacije na Svjetskim prvenstvima te drugi hrvatskog porijekla nakon što je tu čast na SP-u 2006. imao Mark Viduka. Jedinak je u sezoni 2003/04 bio član Varteksa, a u tom vremenu skupio je tek jedan nastup u kvalifikacijama za Kup Uefa.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dino100 22.05.2014.

    ako im je on kapetan znaci-australija 0 bodova i zadnja u skupini hahaha

  • BornaŠunjić 21.05.2014.

    varteks je pravi klub za mi je sta su ga izbacili, kad gledam da dinamo ima 3 fijale u ligi onda nemamo sta vise pricat

  • kmarus 21.05.2014.

    A šta , u Varteksu vjerojatno nije valjao ... stara hrvatska navada ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare