To je to što me zanima!

Bivši izbornici o metodi Čačića: Otto Barić je za, a Ćiro protiv...

Igračima treba dati malo zabave. I ja sam tako nešto prakticirao. Znali smo biti na bazenu do jedan u noći. Ali sve mora imati granice, kaže nam Herr Otto
Vidi originalni članak

To je u svakom slučaju dobro. I ja sam kao trener prakticirao takve stvari. Odveo bih momčad, recimo na bazen, pa bismo tamo bili do jedan u noći, rekao nam je Otto Barić o Čačićevoj metodi nagrade igračima u slučaju pobjede protiv Čeha u petak.

Izbornik je razmišljao što će napraviti ako pobijede Češku i dosjetio se. 

- Dečki, napit ćemo se. Svi zajedno. Dobro, ne treba nama puno, možda dva, tri piva, najavio je Ante Čačić u hrvatskom kampu u Deauvilleu.

- Mislim da je dobro što Čačić to planira napraviti. Čini mi se da je kemija u momčadi dobra i to još samo može dodatno pridonijeti tome - rekao je Otto i dodao:

- Igračima treba dati malo zabave. Ali sve do određene mjere. Mora se jasno odrediti do kad u noći će to sve trajati. Ja sam za neke laganije stvari, ne za striptiz i slično. Igrači se s vremena na vrijeme trebaju malo opustiti. 

Ćiro je protiv

Ja nikad nisam prakticirao takve stvari. Osobno nisam za to. Mislim da je važno da momčad ostane u režimu. Svaka iduća utakmica je važna. Koncentracija ne smije padati, smatra Ćiro Blažević, koji je Hrvatsku prije 18 godina odveo do bronce.

- Možda bi neki psiholog i rekao da je ovo dobro, da malo opusti momčad, ali ja sam ipak uvijek bio za režim i nisam dopuštao takve stvari - kaže Ćiro.

- Ali Ante ima pravo na svoj odabir. Možda ne napravi to što je rekao, nego samo malo igrače opusti s nekim lakšim treninzima - dodao je Blažević.

Seks? Ja sigurno neću

Čačić je najavio da supruge i djevojke nogometaša neće smjeti doći u hotel. 

- Nema seksa prije utakmica. Za mene sigurno, to je sto posto - rekao je kroz smijeh naš izbornik, nakon što je reprezentacija stigla u francuski kamp na Euru.

No žene i djevojke igrača moći će u kamp ako Hrvatska izbori osminu finala. Bit će to nešto kao nagrada igračima. Čačić se, za razliku od nekih svojih prethodnika, odlučio pristupiti igračima na hrvatski način, opušteno i bez vojničkih metoda.

Zasad to jako dobro funkcionira.

Znate li koji je izbornik na SP-u svoje igrače odveo na "čašicu"?
 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • vilim 16.06.2016.

    Što dalje od Ćire Blaževića i njegovih komentara, dementni starac bolesno lakom na eure gura se na sve strane i misli kako sve može komentirati. Imali smo prilike već godinama pratiti ovog dodvorničkog ljigavca kako se ulaguje HDZ političarima, Kitarovićki ili osobama sa estrade. I zato što dalje od ovog pokvarenog , zločestog starca koji će uskoro trenirati NK Gradska groblja pa neka tamo prodaje svoju mudrost. Fuj koji odvratan ljigavac !!..

  • --- DAVOR --- 15.06.2016.

    Svi bivši izbornici samo mogu bit KUŠ,ČKOMIT pred ovim kako izgleda Čačićeva repka, igra ima glavu i rep,brza,dinamična,kombinatorna,stvaraju puno prilika. Čak i u prijateljskim utakmicama,trka,želja i htjenje su na extra nivou, dobili su samopouzdanje al ne bahato nego svjesni svoje snage uz respekt prema svakome. Nikad pa ni pod Bilićem nismo tako igrali a Ćiro je imo sreču sa generacijom klasnih i karakternih igraća ko Guardiola npr sa Barcelonom tada koja bi i bez trenera drmala europom, dokaz tome je da je Ćiro nakon toga trenirao po svjetskim pašalucima i nigdje duže od godinu dana, obićni demagog. Ima tu još mjesta za napredak, npr ja bi stavio Vrsaljka lijevo a Jedaja i Brozovića na zadnje vezne jer su trkači i eksplozivni beskompromisni pa bi bez brige Modrić,Rakitić,Perišić bili konstantno naprijed a u napad Kramarić jer ima brzinu, puno se kreće, dribler je, zabija i lgavom i lijevom i desnom dok Manđukić zabija samo sa pet metara glavom il ukliže i to je to. Mislim da bi ovako bili i 30% bolji.

  • žaba davi rodu 15.06.2016.

    bilo bi dobro da proba sa lakšim drogama ....ali prije tekme uapjeh zagarantiran e čačiću čačiću nije to tvoja zasluga sto su pobjedili nego isključivo igrača Lako je biti general dobroj vojsci sto se mene tiče taj tip je običan papandrkan koji je zalutao u nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare