To je to što me zanima!

'Dinamo se kladi protiv sebe u Ligi prvaka': 'Modri' zgroženi

Youri Mulder, bivši nogometaš Schalkea te komentator na nizozemskoj javnoj TV optužio je nogometaše Dinama da su protiv PSG-a prelako primili zadnja dva gola
Vidi originalni članak

Poraz Dinama od PSG-a na Parku prinčeva  pobudio je posebno zanimanje u Nizozemskoj, odnosno na tamnošnjoj javnoj televiziji NIS. 'Modri' su se i drugu godinu zaredom u Ligi prvaka našli pod sumnjom zbog namještanja utakmice, a ovaj put optužbe dolaze od bivšeg nogometaša Yourija Muldera, koji je stručni komentator na TV-u.

- Moje sumnje su da su se išli kolektivno kladiti. I sutra će to ponoviti - rekao je bivši nizozemski reprezentativac i pomoćni trener Twentea prenosi elfvoetbal.nl.

Mulder je izdvojio, za njega, dvije sporne situacije, gol za 4-0 te posebno za 3-0 ustvrdivši da je Puljić potpuno nepotrebno uklizao, a Kelava se krivo pomaknuo. Mulder je to na ciničan način prokomentirao:

- Požuri, pucaj samo ispod mene.

Neizbježno je bilo prisjećanje na prošlogodišnji potop Dinama protiv Lyona 7-1 kad se na sva zona govorilo da su 'modri' pustili utakmicu. Mulder se, dakako, osvrnuo na Vidino namigivanje strijelcu Gomisu nakon što je izvadio loptu iz mreže.

- Tad su svi primijetili da se dogodilo nešto sumnjivo, no nitko nije ništa poduzeo. Istu stvar očekujem i sad - zaključio je komentator vrlo značajnog prezimena s obzirom na to o kojoj temi priča.

Dinamo osudio Mulderove optužbe

Povodom optužbi Yourija Muldera da je Dinamo namjestio utakmicu protiv PSG-a u Parizu, GNK Dinamo na svojoj je službenoj stranici izdao službeno priopćenje, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti skandaloznim izjavama Youria Muldera koji je na nizozemskoj javnoj televiziji NOS u sklopu prijenosa utakmice Lige prvaka PSG-Dinamo iznio svoju sumnju da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak, dužni smo izdati sljedeće priopćenje u kojem najoštrije osuđujemo takve izjave.

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio?

GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe."

Idi na 24sata

Komentari 77

  • PuKi1 09.11.2012.

    Čekam Mamića... Ma i onog Muldera isto nabijem na k****

  • ronaldrvo 08.11.2012.

    Oj diname ko udari na te,sa listice pucat ce granate

  • libeluli 08.11.2012.

    Dok god je kladjenje svakodnevica i dozvoljeno, dok su razni Mamići i Šapine ili kako su se već zvali, moguće je sve... mozda Ameri nisu bili na mjesecu ali 4 komada je moguće

Komentiraj...
Vidi sve komentare