To je to što me zanima!

Bivši osvajač Umaga: U ratu protiv Rusije upravljam dronom

Dolgopolov je svoj posljednji profesionalni meč odigrao 2018. godine, a sad je dao intervju za Daily Mail. Dolgopolov u ratu upravlja dronovima. 'Ne sjećam se kad sam posljednji put pogledao teniski meč', dodao je
Vidi originalni članak

Bivši tenisač Aleksandr Dolgopolov (35), koji je 2011. osvojio ATP Umag, a godinu kasnije bio 13. na svijetu, već neko vrijeme sudjeluje u vojnim akcijama protiv Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO: Rat u Ukrajini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Bili smo poput zombija'

Dolgopolov je svoj posljednji profesionalni meč odigrao 2018. godine, a sad je dao intervju za Daily Mail. Dolgopolov u ratu upravlja dronovima.

- Radili smo 15 sati dan prije pa se vratili na teren već u 4 ujutro. Bili smo poput zombija na energetskim pićima. Znali smo da prvi minobacač puca svake dvije minute, a drugi ide 40 sekundi kasnije. Približavali su se na 30 pa 20 i onda 15 metara, a mi smo metar ispod zemlje - rekao je Dolgopolov.

U dahu je nastavio...

- Kad granate padnu i eksplodiraju, osjetite kako prolaze kroz vaše tijelo. Čujete kad ih lansiraju i znate da imate 20-ak sekundi prije nego što eksplodiraju. Sleti li granata od 120 milimetara na manje od osam metara od vas, može doći do puknuća organa zbog eksplozije čak i ako vas geleri ne pogode - rekao je pa dodao:

- Sjedite i ne možete ništa napraviti. Razmišljate možete li pobjeći iz rova i doći do automobila, no to je najgora odluka koju možete donijeti u toj situaciji. Jedna je pala dovoljno blizu da dobijemo potres mozga. Udar je prošao kroz mene. No, znamo da imaju ograničen broj granata pa će jednom prestati. Kad prestanu, nastavljamo s radom.

SMATRALI GA IZDAJNIKOM U Moskvi ubili bivšeg političara iz Ukrajine Iliju Kivu: Napad se pripisuje ukrajinskoj službi AMERIČKI BRADLEY VIDEO Rusi se pohvalili ulovom u ratu: 'Ukrajincima smo ukrali tenk pod okriljem tame i magle'

'Upravljam dronovima'

Pojasnio je koja je njegova uloga u vojsci.

- Pomoću drona pokazujete kamo pucati jer uz video mogu biti precizniji. Također, dronovima prikupljamo informacije za svaku operaciju na tlu. Kad naši momci napadaju, kontroliramo ih iz zraka. Možemo saznati i kakvo oružje protivnik ima i gdje nas mogu vidjeti.

Ostao je bez puno suboraca i prijatelja.

- Nisam sretan kao prije, život je stresniji. Nekad sam bio ležeran, uvijek nasmijan. Još se uvijek šalimo, ali plaćamo danak ratu, što je psihički iscrpljujuće.

PUTINOVA MINI TURNEJA VIDEO Ovo se u zadnje vrijeme rijetko viđa! Putin otputovao iz Rusije: Ovako su ga dočekali... GOVORIT ĆE O RATU, UMJETNOJ INTELIGENCIJI Japan sazvao virtualni sastanak G7, očekuje se sudjelovanje Volodimira Zelenskoga

Dolgopolov: Ne sjećam se kad sam posljednji put gledao teniski meč

Kritizirao je igrače poput Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Francuza Adriana Mannarina, koji će nastupiti na ruskom ekshibicijskom turniru u Sankt-Peterburgu.

- Sramota, pogotovo za europske igrače. Ne mogu to razumjeti, ne znam o čemu razmišljaju. Oni će dobiti crni novac. Rusi svakodnevno prijete Europi nuklearnim ratom i energetskim ucjenama, a oni odlaze onamo i zarađuju. Njima novac nije očajnički potreban. Agut je već 15 godina na Touru, a Mannarino također otprilike topliko. To je jadno - rekao je Ukrajinac pa dodao da se ne sjeća kad je zadnji put pogledao neki teniski meč.

Dolgopolov je tijekom teniske karijere osvojio tri titule: Umag 2011., Washington 2012. i Buenos Aires 2017. Od turnira je zaradio više od sedam milijuna dolara.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • T'jt-šmznm 08.12.2023.

    Nadam se da će te zeleni bolje nagradit od nagradnih fondova koje si mogau imati igrajući tenis.

  • xOOx 07.12.2023.

    isto tak na daljinu i s njim upravljaju

  • medenii 07.12.2023.

    kolko je ovaj meceva nariktao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare