To je to što me zanima!

Bivši reprezentativac i igrač Man. Uniteda postaje svećenik

Nakon nogometne karijere u kojoj je nosio između ostalih dres Uniteda, Norwicha te Sjeverne Irske, Philip Mulryne zaredit će se do kraja godine te postati katolički svećenik
Vidi originalni članak

Philip Mulryne (38) nogometnu je karijeru započeo u mlađim uzrastima Manchester Uniteda malo iza slavne generacije koju su predvodili Giggs, Scholes i Beckham, no za prvu momčad odigrao je tek jednu utakmicu. Iz Uniteda je otišao u Norwich City za koji je nastupio u 161 utakmici i zabio 18 golova. Nakon nogometne Mulryne se posvetio dobrotvornom radu i svojoj novoj karijeri - onoj svećenika.

Od 2009. godine potpuno se okrenuo vjeri te obrazovanju, a do kraja ove godine trebao bi biti zaređen kao svećenik. U nogometnoj karijeri osim Manchester Uniteda i Norwicha igrao je u Cardiffu, Leyton Orientu i King's Lynnu, no navjeću uspjeh svakako mu je nastup u reprezentaciji. Za Sjevernu Irsku odigrao je 27 utakmica te prošao sve mlade reprezentacije svoje domovine.

Na svom životnom putu Mulryne se tijekom sportske karijere ponašao kao i većina današnjih igrača. U stereotip modernog nogometaša uklopio se i vezom s modelom Nicolom Chapman, a jednom je čak i potjeran iz reprezentacije jer je napustio kamp kako bi se - napio.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Azrijel_1 16.09.2016.

    Vidiš šta se desi nakon cijele karijere što je glavom udarao loptu

  • bela virino 15.09.2016.

    Nisam ni znala da možeš postati svećenik tako kasno. Sretno mu bilo :)

  • 15.09.2016.

    Zna čovjek di su najveće pare poslije nogometa - u religijama

Komentiraj...
Vidi sve komentare