To je to što me zanima!

Bivši trener Hajduka nakon tek sedam utakmica dobio otkaz

Reja je u sezoni 2009/10. trenirao Hajduk. Od klupe 'bilih' oprostio se s tri vezane pobjede. Radio je dobar posao. Toliko dobar da je Lazio Hajduku za Reju platio odštetu te ga imenovao novim trenerom rimskoga kluba
Vidi originalni članak

Talijan Edoardo Reja (77) više nije trener slovenskog prvoligaša ND Gorica. Na klupi je izdržao sedam utakmica, a posla su ga koštala četiri poraza u nizu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk u polufinalu kupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gorica je pretposljednja (mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak) s 22 boda, koliko ima i posljednji Tabor.

Trenersku karijeru započeo je davne 1979. godine, a vodio je, između ostalih, Veronu, Bolognu, Torino, Genou, Napoli, Lazio i Atalantu. Prije avanture u Gorici vodio je albansku reprezentaciju. Reja je u sezoni 2009/10. trenirao Hajduk.

Na klupi splitskog kluba odradio je 13 utakmica, pritom ostvario osam pobjeda, dva remija i tri poraza. Od klupe 'bilih' oprostio se s tri vezane pobjede Croatia Sesvete, Osijek, Zadar. Nije, jasno, otišao zbog krize rezultata. Dapače, radio je dobar posao. Toliko dobar da je Lazio Hajduku za Reju platio odštetu te ga imenovao novim trenerom rimskoga kluba.

Reju je naslijedio prekaljeni Stanko Poklepović. Jedan od Rejinih pomoćnika u Hajduku bio je i Igor Tudor. Danas je Tudor strateg velikog Olympique Marseille te s ponosom ističe da mu je Talijan bio jedan od najboljih mentora.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pobotchnick Leeyoobo 18.04.2023.

    Šjor Relja vrime je ❤️💙

  • 18.04.2023.

    Sad ce on u Hajduga

  • jozojozic77777777@gmail.com 18.04.2023.

    Zadnjih 30 godina,100 trenera,pa tko će više imalo normalan doći trenirati taj klubić,s većina u dogovoru sa upravom dolaze zbog otpremnina

Komentiraj...
Vidi sve komentare